Fashion&Beauty

Mindenki ezzel a módszerrel próbálja kihúzni a hajmosást: vigyázz, mert veszélyes lehet!

Néha egyszerűen nincs időnk hajat mosni. Éppen emiatt a száraz sampont bevethetjük, és megpróbáljuk még kihúzni vele néhány napig. De mi a helyzet a hintőporral?

Hintőpor vs. száraz sampon

Rengeteg szépségápolási trükk kering a TikTokon és az Instagramon. Az egyik legnépszerűbb a hintőpor száraz samponként való használata. Mivel ez valószínűleg egy olcsóbb alternatíva, és lehet, hogy sokszor te is használod erre, szeretnénk alaposan megvizsgálni, hogyan látják a szakértők – mennyire biztonságos megoldás ez. Hadley King bőrgyógyász(MD) és Kari Williams trichológus segít kideríteni.

Biztosan kíváncsi vagy, hogy mi a különbség a hintőpor és a száraz sampon között. Nos, elég sok minden. Ráadásul vannak különbségek a száraz sampon formuláiban is. ,,Többféle száraz sampon létezik" - mondja King. ,,Egyesekben keményítőt használnak az olaj felszívására, míg más termékek alkohol alapúak." A keményítő alapú száraz samponok és hintőporok nem tisztítják meg a fejbőrt. ,,Ha túl gyakran vagy nagy mennyiségben használják őket, befoghatják a baktériumokat és gombákat, és hozzájárulhatnak az aknéhoz vagy a seborrheás dermatitishez. Ne feledd azt sem, hogy egyes száraz samponok és hintőporok tartalmazhatnak talkumot. Természetes állapotában a talkum azbesztet tartalmaz, ami bizonyos rákos megbetegedések kockázatát növelheti."

Lapozz a folytatáshoz!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Hidratálni nem csak kánikula idején fontos. Egy gyors teszttel te is kiderítheted, hogy áll a szervezeted vízkészlete.
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).