Meska: Saját kézzel, szívvel-lélekkel.

Egyedi ajándékot szeretnél? El szeretnéd adni az általad készített tárgyakat? Fontosnak tartod a helyi piacok fejlődését és a fair trade szellemet? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor érdemes meglátogatnod a Meska oldalát.

Mi is az a Meska?
Mi is az a Meska? - merülhet fel bennünk egyből a kérdés. A Meska.hu egy olyan weboldal, ahol elérhető áron vásárolhatsz kézművesek által készített termékeket és alapanyagokat, illetve eladhatod az általad készített alkotásokat is. Az online kézműves piactérként funkcionáló portált Porst Réka és Hídvégi Borbála alapította még 2008-ban. A Meska elnevezés egy mozaikszóból ered: Mindenféle Egyedi Saját Készítésű Alkotás. A mondhatni rétegtermékeket kínáló, kézművesek, iparművészek és képzőművészek találkozási helyéül is szolgaló online bolt fejlődését az is segítette, hogy divat lett a kézműves és a magyar termék is.

Mi az oldal célja?
Az oldal célja minél szélesebb körben népszerűsíteni a kézműves tárgyakat. Persze emellett törekednek arra, hogy növeljék a saját készítésű, igényes és egyedi alkotások elismertségét. Az oldalon található egyéb funkcióknak köszönhetően, mint például a rendszeresen megjelenő interjúk vagy a kívánságdoboz az internet adta lehetőségeket is igyekeznek maximálisan kihasználni, hogy az oldalra tévedő szépet és egyedit értékelő emberek közelebb kerülhessenek egymáshoz, a hasonló érdeklődési körrel rendelkezők könnyedén egymásra találhassanak.

Milyen egyéb pozitívumai vannak a Meska használatának?
A Meska használatával, azaz a helyben készült termékek adásvételével a környezetvédelmet is segíthetjük, hisz nem kell a távolról érkező, bizonytalan eredetű termékek árubehozatalával bajlódni. Persze a kereskedelemre is jó hatással van egy ilyen jellegű kezdeményezés, mivel a helyi piacok fejlődését segíti az, hogy közvetlenül a kereskedőktől vásárolhatnak a vevők. A fair trade nagy előnye továbbá, hogy ennek a közvetlen kapcsolatnak hála nem kell a többszörös árszorzókkal sem számolni.

Mi ezért szeretjük a Meskát
Az oldal nagy előnye, hogy könnyen megtaláljuk, amit keresünk, hisz népszerűség, ár, alkalmazott technikák, színek és kategóriák szerint is szűkíthetjük, hogy mit is keresünk. A Kívánságdoboz segítségével bármit megrendelhetünk, amire vágyunk, sőt a Szemezgető segítségével a kedvenceinkből akár válogatást is készíthetünk.

Az oldal elérhetősége: meska.hu

Oldalak