Fashion&Beauty

Így marad a hideg időben is egészséges és fénylő a hajad: ennyit kell csupán megtenned

Közelegnek a hideg, ősz végi, téli napok, ami nem csak a napsütést kedvelő hangulatunkat, de hajunkat is megviseli.

Megfelelő hajápolás a hideg időszakban

Ősz végéhez közeledve és lassan belépve a télbe az egyre hűlő levegő drasztikusan kiszáríthatja, beltérre érve pedig a nagy hőmérsékletváltozás okozhat károkat fürtjeinkben. Ráadásul az eső vagy a hó miatt nedvessé vált haj textúrája megváltozik, begöndörödik, ami – a nyárhoz képest gyakoribbá váló hajszárítással együtt – szintén szárazságot okoz. A külső hatások mellett a belsőkről is szót kell ejteni: télen a fontos tápanyagokban gazdag, vitamindús zöldségek és gyümölcsök hiánya sem kedvez hajkoronánknak. Kétségbeesésre azonban nincs szükség: mindez kivédhető tudatossággal, némi odafigyeléssel. Részletek a galériában!

Ritkítsuk a hajmosást A hajnak – és egyúttal a fejbőrnek is – szüksége van egy kis pihenésre, amit érdemes télen megejteni. Kerüljük a mindennapos hajmosást (ezzel a gyakori hajszárítás problémája is megoldódhat), mert a víz kiszárítja a fejbőrt és korpásodást okozhat. Emellett a klóros víz felgyorsítja a bőr faggyútermelését is, ami zsírosodást eredményez. Érdemes valamelyest átalakítani szépségápolási rutinunkat és két hajmosás között inkább szárazsampont használni. Sose mossuk túl forró vízzel a hajunkat, válasszunk egy kíméletes, inkább langyos hőfokot annak leöblítésére. Ezt követően várjunk egy kicsit a fésüléssel, ugyanis a hajszálak szerkezete érzékenyebbé válik vizes állapotban – egy ritkább fogú fésűvel kezdjünk neki a műveletnek, hogy megkíméljük a hajszálainkat a károsodástól.
Kattints a további képekért!

A megfelelő hajápolást illetően több vitakérdés is akad, ezek közül talán az egyik leggyakoribb, hogy vajon reggel, vagy este érdemes inkább hajat mosni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?
Lifestyle