Idén is felkarolja a tehetséges tervezőket az MDDÜ

Összesen 15 milliárd forint áll a hazai divat- és designipari vállalkozások rendelkezésére fejlesztéseik megvalósításához. Azok számára, akik még nem regisztráltak 2021. január 16-án nyílik meg az előminősítés második köre.

Pályázati felhívás

2020. november 24-én 7 milliárd forint összértékű felhívás került kiírásra a konvergencia régió divat- és design ipari vállalkozásai számára. Az érdeklődésre tekintettel 2020 decemberében megtörtént a keretösszeg növelése, így jelenleg 12 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások a GINOP 1.2.14-20 konstrukció keretében.

Annak ismeretében, hogy számos design- és divatipari vállalkozás Pest megyében tevékenykedik, további jelentős fejlemény, hogy a korábban jelzetteknek megfelelően 2021. január 6-án megjelent a pályázat tükörprogramjának felhívása, a kifejezetten Közép-Magyarországi Régióban működő vállalkozásoknak szóló VEKOP 1.2.7-20 kódszámú felhívás.

A felhívások sajátossága, hogy a támogatási kérelmek benyújtásához a vállalkozásoknak ún. előminősítési tanúsítvánnyal kell rendelkezniük, amelyre háttérintézményünknél, az IFKA Nkft-nél pályázhatnak.

Az előminősítések első köre 2020. december 17-én nyílt meg, és a mai napon, 2021. január 15-én zárul. Az első körben 600-nál is több érdeklődést követően, végül több mint 300 vállalkozás jelentkezett előminősítésre. Az előminősítési tanúsítványok kiállításáról szóló értesítést 2021. február 15-ig kapják meg a vállalkozások. A pályázatok benyújtására ezt követően van lehetőség.

Annak érdekében, hogy minden érdeklődő számára elegendő idő álljon rendelkezésre a tervek átgondolásához és a fejlesztési elképzelések rögzítéséhez, 2021. január 16-án, azaz a holnapi napon indul az előminősítés második köre.

Az előminősítésre történő jelentkezésre a vállalkozások számára 2021. január 16 és január 31 között van lehetőségük. A második körben jelentkező vállalkozások a tanúsítványt 2021. február 28-án kapják kézhez. Ezt követően, március 1-től van lehetőség a pályázatok benyújtására. Javasoljuk, hogy az érdeklődők ne mulasszák el a jelentkezést.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Nora Sarman

Oldalak

Szólj hozzá Te is!