Nem egy nőies darab, pedig ez most a legmenőbb kabát

A divatüzletek tele vanna ezekkel a túlméretezett, maszkulin szabású darabokkal - melegek, kényelmesek, bőek és még elegánsak is! Csak egy baj van velük: a férfiak egyáltalán nem szeretik őket rajtunk...

A "maszkulin" szabású kabátokat nem szeretik rajtunk a férfiak

Tele vannak most a "maszkulin", azaz a férfias szabásvonalakkal rendelkező kabátokkal az üzletek - csak egy gond van velük. Hiába népszerűek most ezek a kabátok, a férfiak egyáltalán nem szeretik őket rajtunk, mert teljesen elrejtik a női mivoltunkat, a nőies alkatunkat. A véleményük szerint semmi túlméretezett, ejtett vállú, bő, alaktalan, strukturálatlan vagy fazontalan ruhadarabok nem áll jól a nőknek (legalábbis ők nem tartják vonzónak rajtunk), ezért nem is szeretik, ha egy nő ilyen kabátot visel. Nagy kár, mert most jobbnál jobb darabokat találhatunk a "maszkulin" szabású darabokból a divatüzletekben!

A maszkulin szabású kabátok elsőszámú ismertetőjele az, hogy nem rendelkeznek semmilyen különösebb formajeggyel vagy felismerhető szabásvonallal. Megállapítható még róluk, hogy egytől egyig bő fazonúak, sötét színűek, gombokkal záródnak és olyan anyagból készülnek, mint a legtöbb férfi kabát - tehát gyapjúból vagy poliészteres, vízlepergető nylonból.

Ezek a kabátok nagyon hasonlítanak a klasszikus fazonú esőkabátokhoz - bár míg azt kénytelen-kelletve elfogadják rajtunk a férfiak, a maszkulin kabátok ellen szabályosan lázadoznak. Igazán nagy kár érte, mert most hosszabb, rövidebb fazonokban is megtalálhatóak ezek a kabátok - ráadásul mindamellett, hogy nagyon elegánsak, jó melegen is alá lehet öltözni bennük. A fenti képen látható kabát például tökéletes "prototípusa" a maszkulin szabású daraboknak, de a lenti képgalériánkban mutatunk még párat a hazai kínálatból!

A maszkulin szabású kabátok trendjéből álló összeállításunkat megtaláljátok a lenti képgalériánkra kattintva!

Bershka Ejtett vállú kabát 10 995 Ft Túlméretezett szabásával, bő ujjával, ejtett vállával és a sötét színével nem tartozik a legnőiesebb kabátok közé - épp ezért a férfiak sjanos nem is szeretik rajtunk a hasonló, "maszkulin" kabátokat; melyekkel viszont most tele vannak az üzletek női részlegei.
Kattints a további képekért!

Jött, látott és győzött! A '70-es évek retro mintái egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek idén - ráadásul még csak most kezdett el igazán berobbanni ez a trend. Mutatjuk is a legjobb darabokat, hogy a tavaszt már ezekben a menő szerelésekben tudd várni!

Leadfotó: Reserved
Fotó: Massimo Dutti

Oldalak