Marc Jacobs újra visszavág az üzletét rongáló vandálnak

A hét elején az ismert divattervező, Marc Jacobs párizsi üzletét megrongálta az egyik helyi graffitis. A designer egészen sajátos szemszögből közelítette meg a történteket.

Mi a művészet?

A Kidult nevű rongáló vagy művész neonzöld festékkel festette le a falakat, melyeken a ,,$ 686" felirat olvasható. A kirakatra mázolt felirat egyfajta üzenet, hisz egy régiebbi incidensre utal, a graffitis ugyanis tavaly májusban a New York Sohóban található Jacobs üzlet falát rongálta meg. A 2012-es eset során neonpink festékkel festette fel az ,,ART", azaz művészet szócskát, utalva arra, hogy Marc Jacobs nem is valódi művész és a divat csak a trendekre fogékony emberek kihasználása. Kidult nyilatkozatai szerint Jacobs mindössze egy kapitalista kizsákmányoló.

Igazi üzletember

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Jacobs nem távolítatta el egyből a festéket, hanem előtte egy egész fotósorozatot készített a megrongált falakról, majd a képeket egy egész pólókollekcióra felvasalva, darabonként 686 dollárért eladta. Szerintünk egész szellemesen lereagálta a támadást és bebizonyította, hogy a művészet és a divat lényege talán abban áll, hogy mindenből kilehet hozni valami jobbat.

A mostani incidens után sem tűntették el egyből a festéket, sőt egyesek szerint az is elképzelhető, hogy Jacobs ebből a támadásból is hasznot húz majd. Kidult a Tweeterén a köveztező üzenetet tette közzé: ,, "680? 689? ... 686?! Mennyiért fogja eladni ezt? #Kidultarmyparis #thisisnotart"

Oldalak

Szólj hozzá Te is!