A Magyar Divat & Design meghódította Európát - büszkébbek nem is lehetnénk

Méltán lehetünk büszkék a magyar tervezőkre: a párizsi Maison&Objet designipari vásáron 10 magyar formatervező remekeit - lámpákat, bútorokat, kerámiákat - állítottak ki, a milánói divathéten pedig 7 magyar divattervező mutathatta be új, 2022-es tavaszi/nyári kollekcióját.

A magyar művészek meghódították Európát

Alig vette kezdetét az ősz, de a tehetségek magyar alkotók már Európa több nagyvárosában is felvonultatták alkotásaikat, a Magyar Divat & Design Ügynökség egységes Budapest Select almárkája alatt. Először Párizsban, a híres Maison&Objet designipari vásáron lehetett megtekinteni 10 kiváló magyar formatervezó alkotását - köztük bútorokat, lámpákat és kerámiákat -, a múlt héten pedig 7 tehetséges magyar divattervező mutathatta be új, 2022-es tavaszi/nyári kollekcióját a Milan Fashion Weeken. Büszkébbek nem is lehetnénk a hazai tehetségekre!

A Maison&Objet vásáron a 10 kiváló magyar formatervező mutatta be különleges designtárgyait, melyeket a trenddiktáló márkák helyszíneként ismert Signature Hall-ban állítottak ki - művészek munkáit pedig annyira elkápráztatták a szakmát, valamint a nagyérdemű közönséget, hogy azóta több, mint 600 megkeresés érkezett a tervezéseik iránt! A szakvásárral egyidőben az MDDÜ design LAB inkubációs programjában résztvevő 7 tervezőpáros design termékeit a Valorisation de l'Innovation dans l'Ameublement (VIA) francia designintézet Le French Design Galerie épületében mutatták be a Paris Design Week alatt - ami egyébként a designhét egyik hivatalos helyszíne is volt.

A tervezők alkotásaira pedig annyira felfigyeltek a nemzetközi sajtóban, hogy a Marie Claire Maison ki is választotta a Budapest Select standján bemutatott Tangens Office Home bútorcsaládot az általuk vélt egyik legjobb designterméknek: a megtisztelő 12. helyen szereplő bútorokat Kele Sára tervező a Rotte Grouppal közös együttműködésben hozta létre. Gratulálunk nekik!

A Milano Fashion Weeken a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) és az MDDÜ közös Nemzetközi Mentorprogramjának résztvevői (azaz az ABODI, a CUKOVY, az Elysian és Kata Szegedi márkák) kaptak lehetőséget arra hogy bemutassák legújabb, 2022-es tavaszi/nyári kollekcióik darabjait. A milánói divathét során a bemutató mellett ezenkívül a Fashion HUB kiállítóterében is megjelent négy hazai tervező – ALMA, Kata Szegedi, NINI és ZIA budapest – alkotása, melyeket megtekinthettek a cikkünk alján szereplő képgalériánkban.

Hazai vonatkozásban egyébként még tartogat meglepetéseket az ősz, ugyanis a Magyar Divat & Design Ügynökség budapesti rendezvénysorozata, a Fashion & Design Autumn októberben fog kezdődni és olyan izgalmas eseményekből áll, mint a 360 Design Budapest kiállítás, a Budapest Central European Fashion Week, vagy a Budapest Fashion & Tech Summit.

A lenti képgalériánkra kattintva most megtekinthetek a tehetséges magyar divat-és formatervezők új alkotásait!

Kattints a további képekért!

Büszkébbek nem is lehetnénk: szeptember 24-én, pénteken hét magyar divattervező is bemutatja új kollekcióját a Milan Fashion Weeken!

Leadfotó, fotó: HFDA/The Sparkle Content, Milano Fashion Week

Oldalak