Mádai Vivien elárulta nekünk: ettől olyan gyönyörű mindig a frizurája

A csinos műsorvezető csak akkor teljesen boldog, ha tökéletes a haja.

A haj - a nő éke

Mádai Vivient egy ország ismeri, a TV2 Mokka című műsorának műsorvezetője nemcsak szellemileg friss minden kora reggel, hanem fantasztikusan néz ki a képernyőn is. A tévés azt mondja, hogy ne legyenek illuzióink: a hajnali keléskor ő sem úgy lép ki az ágyából, mint egy díva, a sminkszobában varázsolják őt üdévé és kisimulttá a sminkesek és a fodrászok. A mindig makulátlan külsejű, egygyerekes édesanya a Rowenta Magyarország sajtótájékoztatóján mesélt minderről, ahol ő maga is bemutatta a legújabb termékeket használva, hogy otthoni környezetben sem lehetetlen káprázatos frizurákat varázsolnunk magunknak. Vivien elárulta, hogy neki a beach waves fazon a kedvence, amit ezekkel az új készülékekkel pillanatok műve alatt, könnyedén el tud készíteni. A hajformázó márka ráadásul nemcsak a háztartásokba ajánlja új, divatos, rozéarany eszközeit, hanem a Haj-Lak projekt keretében néhány budapesti, prémium Airbnb szállsáhelyet is felszerelnek termékeikkel.

A különböző hajgöndörítők és vasalók gyors bemutatója után, a műsorvezető a Femcafe.hu-nak mesélt arról, hogy mit követ el annak érdekében, hogy megőrizze a haja szépségét, valamint megosztotta velünk azt is, hogy másfél éve súlyos ételmérgezésen esett át, ami nagyon megviselte a szervezetét, így a frizurája is kárát látta.

Mádai Vivien nem viccel, ha a hajáról van szó

Nagyon rutinos mozdulatokkal készítetted el a frizurádat. Mindig is szerettél a hajaddal foglalkozni?

Sok időm és helyem volt ellesni ezeket a fortélyokat. Az otthonunkban régen igazi nőuralom volt, két lánytestvérem és egy öcsém van, így a lányos dolgokban volt partnerem bőven. Már kicsi gyerekkorunkban is mindig nagyon szép, divatos hajunk volt, mert az anyukánk mindig nagy figyelmet fordított a megjelenésünkre. A munkám során pedig sok fodrász keze alatt megfordultam különböző tévéforgatásokon, fotózásokon, így jó pár alkalom adódott már arra, hogy kifigyeljem, hogyan csinálják a profik. Ma már egészen ügyesen bánok a fodrászeszközökkel én is.

Ezek szerint otthonról hozod a szépség iránti érdeklődést.

Számomra édesanyám egy igazi stílusikon, aki sosem tud mellényúlni, tetőtől talpig makulátlan a megjelenése. Szerintem sosem mosta meg magának a haját, mert mindig fodrászhoz járt, hogy profin legyen beszárítva a haja. Egy tip-top nő, így ezt az értékrendet kaptuk tőle meg mi is, hogy sose hanyagoljuk el a nőiességünket. Ez a fajta igényesség az én mindennapjaimban is megvan, amiért nagyon hálás vagyok neki. Nyaranta azonban jól esik smink nélkül, szabadabban létezni, de a hajamra olyankor is nagyon figyelek. Ha a frizurám rossz, akkor az teljesen rányomja a hangulatomra a bélyegét. Nagy rajongója vagyok a beach waves stílusnak, tulajdonképpen szinte mindig így hordom a hajamat, mert képtelen vagyok megunni. Egyszerre lezser és elegáns, ami jellemző rám is.

A szakértők azt mondták, hogy a hajunk állapotáért nem elég érte kívülről tenni, hanem belülről is táplálnunk kell. Neked mi a tapasztalatod ezzel kapcsolatban?

Sosem volt nagyobb problémám a hajam minőségével. Szerencsés vagyok, mert nekem még a terhességem sem tudta annyira felborítani a hormonháztartásom, hogy kihulljon, megőszüljön vagy változzon a színe a hajamnak. Az elmúlt másfél évben viszont volt egy nagyon durva ételmérgezésem, amit Dubajban kaptam, ami után a hajam mennyiségének a fele kihullott. A mostaninál kétszer több hajam volt korábban. Hónapokig nem is értettem, hogy mi történik velem, hogy gyakorlatilag csomókban hullik a hajam, míg végre egy orvosi vizsgálat rávilágított, hogy a fertőzés okozta ezt a nagyon kellemetlen panaszt. Nagyon mély nyomot hagyott a szervezetemben ez a balszerencsés eset, úgyhogy még mindig regenerálódik.

Mit vetsz be annak érdekében, hogy visszanyerd a hajad dússágát?

Szedek vitaminokat, szuper hajápolószereket használok, de természetesen a hajformázásról nem szeretnék lemondani. Ezekkel az új típusú eszközökkel, amiket ma is használtunk, nem is kell, hiszen nem károsítják túlzottan a hajat. A hővédő hajápolókat mindig használom, ezt mindnekinek ajánlom, aki megrögzött hajformázó, de nem szeretne töredezett hajszálakat.

A szőkítés sem viseli meg a hajadat?

Halmozottan hátrányos helyzetű vagyok, mert kevés, szőke, vékonyszálú hajam van, ráadásul extrém módon igénybe vett, hiszen a fodrászok szinte minden nap alakítanak rajta valamit. Ennek ellenére nem törik brutális módon, pedig otthon én is nekiesek hajgöndörítővel, hogy egy kicsit feldobjam a frizurámat akár egy átlagos napon is. A szőkéknek általában azt mondják, hogy vagy szőke vagy és nulla hajformázás, ha pedig elengedhetetlen számodra, hogy valamilyen frizurát készíts, akkor felejtsd el a szőkítést. A saját tapasztalatom az, hogy megfelelő hajápolási és formázási termékek és eszközök használatával a legrosszabb minőségű haj állaga is megóvható.

Korábban volt nagyon extrém frizurád? Mennyire vagy kísérletező típus?

Ó, abszolút! Sokan nem gondolnák rólam, de kamaszlányként kipróbáltam mindent, amit csak lehetett. Volt vörös rasztám, fekete hajam, rövid és extrém hosszú frizurám, de még afrofonásom is. Élveztem, hogy feszegetem a határokat, kíváncsi voltam, hogyan állnak a különböző stílusok. Már jó pár éve a szőke haj mellett tettem le a voksomat, amit nagyon szeretek és másoktól is azt a visszajelzést kapom, hogy jól áll nekem, így egyelőre biztosan ez a szín marad, a laza hullámokkal.

Ismét hódit a hippi korszak legmenőbb frizurája.

Leadfotó:instagram.com/vivienmadai
Fotó: Rowenta Magyarország

Oldalak

Szólj hozzá Te is!