Fashion&Beauty

Nem is gondolnád, milyen következményei lehetnek, ha lejárt sminkeket használsz!

Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.

Mi történik, ha lejárt sminkeket használunk?

Egy bizonyos idő után sajnos minden megromlik, viszont amíg mindennapi dolog, hogy a lejárt szavatosságú ételeket nem esszük meg, legtöbben egyáltalán nem foglalkozunk sminktermékeink lejárati idejével. Biztosan benned is felmerült már a kérdés: valóban ki kell dobnunk kedvenc palettáinkat, rúzsainkat és legszebb bronzosítónkat csak azért, mert lejárt? Olvass tovább és megtudhatod, mit javasolnak a szakértők!

Alapozó „Az alapozók olyan összetevőket tartalmaznak, melyek megváltoznak a lejárati időt követően” – mondja Renée Rouleau, sztársminkes – „A benne lévő olajok a felszínre fognak törni, ezért, ha nagyobb mennyiségben visszük fel arcunkra, könnyedén eltömítheti pórusainkat, ez pedig a baktériumok elszaporodását, majd pattanások kialakulását fogja eredményezni.” Az alapozók állagát nagyban befolyásolhatja a hő és a páratartalom, ezért használatkor érdemes kissé felrázni őket, a párás éghajlaton élőknek pedig különösen fontos odafigyelniük az alapozó textúrájára, mielőtt felviszik bőrükre. Ha azt látjuk, hogy a termék kiszáradt és összecsomósodott, egészen biztosak lehetünk benne, hogy lejárt és ideje kidobni.
Kattints a további képekért!

A bőröd egészségének és fiatalságának megőrzése érdekében nem a legjobb döntés, ha gyakran sminkben fekszel le aludni, ezzel ugyanis visszafordíthatatlan károkat okozhatsz!

Leadfotó: Unsplash, forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.