Hirdetés

5 kötelező film, amit minden vérbeli divatrajongónak látni kell

Ha szeretsz mozizni és érdekel a divat, ezeket a filmeket semmiképp ne hagyd ki. Szórakoztató, elgondolkodtató és gyakran megható módon ábrázolják ezt a különös világot.

A szeptemberi kiadás (The September Issue)

Az alapmű, a divatfilm, amit a kevésbé érdekeltek is szívesen megnéznek, nem véletlenül. A film azzal a céllal készült, hogy közelebb hozza a világhoz a Vogue jégkirálynő főszerkesztőjét, Anna Wintour-t. Ezzel szemben végül csak annyit ért el, hogy már nem is tartjuk olyan valószerűtlennek Az ördög Pradát visel-ben a Meryl Streep által megformált ördög karakterét. A mű „hősnője”egyértelműen Grace Coddington lett, aki múlt századi gondolkodásmódjával és emberközelségével tökéletes ellentéte a várába bezárkózó Wintournak.

Dior and I

Az egyik legcsodálatosabb dokumentumfilm, ami Raf Simons bemutatkozó couture kollekciójának megszületését követi végig a Dior-nál. Akit érdekel, hogyan készülnek ezek a kézzel varrott csodák, hogyan épül fel egy divatbemutató, hány ember keze munkája szükséges ahhoz a 15 perchez, az nem fog csalódni. A tervező könnyekkel borított arca mesterműve láttán pedig minket is egészen meghatott.

Bill Cunningham New York

Ebből a 2010-es dokumentumfilmből kiderül, miért is mondta azt egyszer Anna Wintour a legendás utcai fotósról, hogy „Mi mindannyian csak Bill kedvéért öltözünk ki.” A 86 éves Cunningham – aki egyébként a mai napig aktív, mi is találkoztunk vele a szeptemberi New York-i divathéten – a Times stílus rovatában jelenteti meg cikkeit a divatvilág legnagyobb eseményeiről már hosszú évek óta, mindenkit ismer és mindenki ismeri őt. A film tökéletesen ábrázolja azt a szeretetet, amivel a fotós a művészetéhez viszonyul.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!