Valóban csodaszer? Az igazság a kollagénről

Vajon mely esetben érdemes napi szinten fogyasztani? Milyen előnyei vannak, és hogyan van összefüggésben a fogyással? Jánvári András, a Multi-vitamin.hu ügyvezető igazgatója osztotta meg tanácsait a kollagén és a D vitamin bevitelével kapcsolatban.

A kollagénről

A kollagén az emberi szervezetben leggyakrabban előforduló fehérje, azonban az öregedéssel párhuzamosan a test kollagéntermelése fokozatosan csökken, melynek hatására a szövetek elkezdenek veszíteni rugalmasságukból, feszességükből, funkciójukból. „Mivel napjainkban jellemző, hogy színhúsból próbáljuk a fehérjeszükségletünket fedezni, így a kollagén pótlás mindenkinek előnyös lehet, akár folyamatosan is, de ha kúraszerűen alkalmazzuk, akkor minimum három hónapos időszakban érdemes gondolkodni” – hívta fel a figyelmet Jánvári András.

Nem csak a bőrre van jó hatással

„A kollagén további előnyei közé tartozik a haj kondíciójának és vitalitásának támogatása, emellett pedig a bélflóra és a béláteresztés javítása, azonban fontos tudni, hogy a szívbillentyűk, erek, zsigerek egészségéhez is pozitívan hozzájárul” – mutatott rá a szakértő. Időskorban is érdemes fogyasztani, ugyanis az izomzat minőségi és mennyiségi megőrzésekor, és a csontok felépítésében és állagmegóvásában is jelentős szerepe van.

Lapozz a folytatáshoz!

Oldalak

  • 1
  • 2