IPL szőrtelenítés: minden, amit a módszerrel kapcsolatban tudni kell

Kilenc tény a különleges technikáról.

IPL szőrtelenítés

Manapság számtalan információ kering az egyre trendibb otthoni IPL szőrtelenítéssel kapcsolatban. De melyek a legfontosabbak, amiket mindenképp tudnunk érdemes a témáról, hogy megfelelően választhassunk kezelések és gépek között? Az alábbiakban kilenc pontban bemutatjuk a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, amiket érdemes tudnod, mielőtt döntenél.

1. Mi az IPL?

Az IPL az intenzív pulzáló fény rövidítése, ami annyit jelent, hogy az IPL eszközök nagy energiájú (tehát iszonyúan fényes) villanásokat képesek leadni, kis felületen. Tudjuk nagyon jól, hogy az erős fény képes égetni (gondoljunk csak a napfényre vagy a nyári leégésre). Az IPL szőrtelenítő kezelések lényege, hogy az erős fény elnyelődése során hő keletkezik, ami jelen esetben kiégeti a szőrtüszőt.

2. Szalonban vagy otthon?

Az alapvető különbség abban áll, hogy a szalongépek erősebbek, ott hűtést is alkalmaznak az égés ellen, rövidebb idő alatt érhető el a kívánt hatás, mint az otthoni gépeknél, és valamennyivel hosszabb ideig tart a hatás.

Beruházhatunk olyan otthoni IPL gépre, mely a szalongépeknél ugyan kisebb erejű - ezért az elején több kezelés szükséges -, de ugyanaz a hatás érhető el vele, valamint ugyanúgy évekre megszabadít a szőrszálaktól, otthon, kényelmesen, fájdalommentesen. Ha fenntartó kezeléseket végeznénk, elég csak újra elővenni a gépet.

3. Világos típus is kezelhető?

Az IPL kezelés során alkalmazott fény olyan hullámhossz tartományban van, amit jellemzően a sötét (barna, fekete) szőrszálak képesek elnyelni, de a bőrt még nem bántja. (Ez sem teljesen igaz, mert a sötétebb bőrt már bánthatja, illetve az érzékenyebb, vékonyabb bőrfelületek képesek megégni, ha magas intenzitáson használjuk, vagy ha egymás után többször adunk villanó lövést egy adott helyre.)

A lényeg tehát az, hogy a bőrhöz képest sötétebb szőrszál nyeli el elsősorban a fényt, ennek hatására felmelegszik és a szőrtüszőt megégeti. Tehát, az IPL szőrtelenítők világos szőr kezelésére nem alkalmasak.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!