Így lesz gyönyörű a bőröd! - A helyes arcápolás lépései

Gyönyörű, hamvas és hibátlan bőrre vágysz? Az egészséges bőr alapja a rendszeres és helyes tisztítás és hidratálás, ezért is fontos, hogy megtanuld a helyes módszereket és lépéseket!

A káros környezeti hatások és szennyeződések mellett a zsírosodással és a ráncosodással is meg kell küzdenie bőrünknek, ezért is jut kiemelkedő szerephez az arcbőr ápolása. A kozmetikumok kiválasztásánál a speciális feltételeink mellett a legfontosabb az, hogy a bőrtípusunknak megfelelő készítményeket használjunk, melyek alkalmazkodnak a bőr igényeihez. A megfelelő termékek kiválasztása nem elegendő, ugyanis a legnagyobb hangsúly a rendszerességen van, hisz csak így őrizhetjük meg bőrünk szépségét és fiatalságát, ezért is kell naponta kétszer, reggel és este is fokozott figyelmet fordítanunk az ápolására.

A smink eltávolítása
Soha ne feküdjünk le úgy, hogy nem mostuk le a sminket, hisz hosszútávon ez jelentősen öregíti és károsítja a bőrt, az ilyen jellegű hanyagság hamar nyomot hagyhat a bőrön. Ma már számos zselé, hab és tonikszerű lemosó kapható, amivel gyorsan áttörölhetjük az arcunkat, de még gyorsabb megoldásnak bizonyulhatnak a praktikus lemosókendők, melyeket mindig magunknál tarthatunk. Egy arctejes vattapamaccsal törüljük át az arcbőrünket, így eltávolíthatjuk a szennyeződéseket. A hajtöveknél se hagyjuk ki a bőrt, hisz az alapozó és a púder könnyen megülhet itt. A szemeket belülről kifelé haladva tisztítsuk, míg a rúzs eltávolításánál befelé haladjunk, hogy ne kenjük szét a színeket.

Még ma is sokan használnak szappant arctisztításhoz, ami csak akkor ajánlott, ha az speciálisan erre a célra van kifejlesztve vagy tápláló összetevőkkel van dúsítva, különben nagyon kiszáríthatja a bőrt. Az arctejek nagy előnye, hogy nem kell őket leöblíteni.

Radírozás
Az elhalt hámsejtek eltávolítására, a bőr megújítására az arc alapos átradírozása a legjobb. E termék kiválasztásánál nem érdemes túl durva szemcsés kozmetikummal dolgozni, az apróbb, gyengédebb tisztítást biztosító radírok a jobbak. A mélyebb szennyeződések eltávolítására is alkalmas lépést heti kétszer vessük be, hisz egy-egy ilyen kezelés után a hatóanyagok is jobban beszívódnak a bőrbe.

Gőzölés
A forró vízből felszálló gőz bevetése csak akkor hatékony, ha legalább 10 percet a gőzben tudsz tölteni, így ezt a lépést nem érdemes elkapkodni. A bőrt fellazító, a vérkeringést javító puhítás után könnyedén ki tudjuk nyomni a pattanásokat és a mitesszerektől is hatékonyabban megszabadulhatunk, ha kitágulnak a pórusok.

Tonizálás
A feszesítő és fertőtlenítő hatású tonik megnyugtatja a bőrt, beállítja az ideális pH értéket, összehúzva a pórusokat. Fontos, hogy a szem környékét mindig hagyjuk ki és a tonikot sose öblítsük le!

Hidratálás
A nappali és éjszakai hidratálás teljesen eltérő kozmetikumokat igény, hisz a nedvesség pótlása mellett számos egyéb hatóanyagot ezekkel a készítményekkel juttathatunk be a bőrünkbe. A megfelelő nappali krém véd, hidratál és táplál, segít üdévé és puhává varázsolni a bőrt, miközben megőrzi annak feszességét és a káros sugárzásoktól is védi. Az éjszakai krémek nem tartalmaznak fényvédőt, viszont helyette sokkal több hatóanyag, öregedésgátló található bennünk, ezért is zsírosabb az állaguk.

Extra tipp: Szemkörnyék ápolása
A szem környékén a bőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb, így ez a terület külön figyelmet érdemel, hisz itt veszít legelőször feszességéből és víztartalmából, ezért is itt jelennek meg először a ráncok.

Olvasd el a sminkszerek tartósságáról szóló cikkünket is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!