Így lehet hibátlan és hamvas az arcbőröd

Rajongsz a csillogó és hibátlan sminkért, amiben úgy tündökölsz, mint egy mozisztár? Eljött a te időd, mert most a legprofibb sminktrükköket is megosztjuk veled.

Ragyogj!

A vörös szőnyegen megjelenő visszafogott ragyogást nem is olyan nehéz elkészíteni, mint gondolnád, hisz egy kevés kiemelő és fényalapozó segítségével profi lehet a te sminked is. Arra az egyre figyelj, hogy óvatosan használd ezeket a terméket, hisz ha túl sokat viszel fel belőlük, akkor túl fényes lehet az arcod. Ha a bőröd árnyalata kissé barackos, akkor a fényvisszaverő alapozó lesz a te csodaszered, de az is jó megoldás lehet, ha folyékony arcfényt pöttyentesz a járomcsontodra és a szemöldökcsontodra, mert ezzel a fontos területeket hangsúlyozod ki. Minden bőrárnyalathoz illik az olajmentes alapozó is, de akár olyan terméket is beszerezhetsz, ami tele van áttetsző részecskékkel, melyeken a fény átüt. Ha kreol árnyaltú a bőröd, akkor felejtsd el a rózsás-gyöngyházas termékeket, válassz aranyos, bronz hatású készítményeket.

Bársonyos

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Problémás vagy gyorsan zsírosodó bőr esetén a legrosszabb, amit elkövethetünk, hogy túl sok alapozót viszünk fel és maszkszerű lesz a hatás. A tompa, matt fény azonban eleganciát sugároz, mégsem kell egy vödörnyi sminket viselned. Zsíros bőr esetén a szilikontartalmú krémek az ideálisak számodra, hisz nemcsak könnyű és matt fedőréteget képeznek, de nem ülepednek meg a pórusokban és nem is foltosodnak. Plusz pontot ér, ha zsírelnyelő mikroszemcséket vagy baktériumölő hatóanyagokat is tartalmaznak ezek a kozmetikumok. Az alapozó kiválasztásánál érdemes a púder- vagy hab állagúakat keresned, de ha teheted, akkor mindig használj sminkecsetet a kozmetikumok felviteléhez.

Természetes

Ha hamvas és természetes megjelenésre vágysz, akkor a láthatatlan termékekre kell esküdnöd. A több rétegnyi smink helyett válassz egy bőrkényeztető, hidratáló, színezett krémet vagy korrektort, esetleg egy ránceltakaró alapozót.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!