Te tudod, hogyan készül a rúzsod? – Most megmutatjuk

A „legenda” szerint egy nő átlagosan 3 kg rúzst eszik meg élete során. Mi kicsit sokalljuk ezt a számot, mindenesetre jó tudni, hogyan is készül ez a dolog, amit állandóan lenyalogatunk a szánkról.

1. lépés: A szín megalkotása

A rúzs színét az határozza meg, milyen mennyiségben találhatók benne pigmentek. A nagyobb márkáknál ezeket a festékanyagokat maguk őrlik, ezáltal még gyorsabban tudnak reagálni a piac változásaira.

2. lépés: Az alap összeállítása

Ezután összekeverik a rúzs alapanyagait, az olajokat, viaszokat és vajakat, ami a termék krémes állagát és hidratáló hatását adja majd. Kis adagokban dolgoznak, egyszerre nagyjából 3 000 rúzsra való mennyiséggel. Ehhez adják az ízesítő és illatosító adalékokat.

Oldalak

  • 1
  • 2