Hirdetés

Így fehérítette a szemét Liz Taylor - Viszlát vörösség, hello ragyogó tekintet

A szemünk időnként csúnyán be tud vörösödni, amelynek számos oka lehet a kialvatlanságon át az allergiáig és így tovább. Cikkünkben profi sminktrükköket mutatunk, amelyekkel pillanatok alatt fehérítheted ki a szemeidet!

Gyakori a kivörösödött szem

A szemvörösség kortól függetlenül bárkinél megjelenhet, a háttérben pedig számos kiváltó ok meghúzódhat. Az egyik leggyakoribb a kialvatlanság, a másik pedig az allergia, ám olyan is előfordul, hogy maga a smink irritálja a szemünket. Természetesen Hollywood sminkmesterei erre a problémára szintén tudnak megoldást, ráadásul nem csak egyet.

Az indigó kék szemhéjpúder

Az ötvenes és hatvanas évek imádott és irigyelt szexszimbóluma, Elizabeth Taylor nagy gondot fordított arra, hogy ragyogó kék tekintetét minél jobban kihangsúlyozza, azonban a váratlanul bevörösödő szemek időnként őt is kellemetlen helyzetbe hozták. Liz éppen ezért mindig tartott magánál egy indigó- vagy tengerészkék szemhéjpúdert. Ez az árnyalat ugyanis elveszi a pirosság "erejét", így pedig fehérebbnek mutatja a szemeket.

Fagyasztott kiskanál és olívaolaj

A tekintetünk elevenségébe nem csak a piros szemek rondíthatnak bele, a lila karikák és a duzzadtság sem túl dögösek. Szóval, ha nem elég a kék szemhéjpúder, érdemes a szem alatti területet egy evőkanálnyi olívaolajjal bedörzsölni, majd fagyasztóban hűtött kiskanállal óvatosan lenyomkodni a duzzanatokat.

Lapozz a többi tippért!

Fotók: discoveryeye.org, youtube.com, wiseshe.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!