Megkopaszt a szárazsampon? Ha így használod, tönkre teszed vele a hajad

A szárazsampon egy rendkívül népszerű találmány, amelyért nők milliói rajonganak világszerte, de ezt sem szabad túlzásba vinni, mert annak súlyos következményei lehetnek.

A brit nők szárazsampon-függők

Az utóbbi időben már itthon is hódítanak a szárazsamponok, a magyarok legalább annyira imádják, mint a világ más tájain élők. Mégsem ők ezeknek a termékeknek a legnagyobb megszállottjai, a brit hölgyek jóval többet vásárolnak és használnak belőle. Egy felmérés szerint négy angol nőből egynek van otthon valamilyen szárazsamponja. Ezzel még nem is lenne gond, de a statisztika szerint egyre többen vannak olyanok, akik rendszeresen használják őket, ez pedig veszélyes lehet.

„A szárazsampon elképesztően népszerű, de nem arra lett kitalálva, hogy naponta használjuk. Olajmegkötő anyagokat tartalmaz, így szívja fel a zsírt, ám ha rendszeresen ezzel mossuk a hajunkat, ki fogja szárítani és a korpa is megjelenik majd. Ha túl sokáig hagyjuk fent, eltömítheti a pórusokat, ami pattanásokhoz és apró gyulladásokhoz vezethet.” – árulta el a Dailymail újságírójának Lee Stafford mesterfodrász.

Fájdalmas, vérző kiütéseket okozhat

A magazin megszólaltatott a témában egy 34 éves brit anyukát is, Kerry Kilmistert, aki elárulta, akkor szokott rá a szárazsamponra, amikor megszületett Poppy nevű kislánya. Ahogy a legtöbb kisgyermekes anyukának, úgy neki sem maradt ideje a külsejére, ezért naponta használta a terméket.

„Miután Poppy megszületett, nem volt időm csak hetente egyszer hajat mosni. Azt hittem, a szárazsampon egy gyors és jó megoldás lehet, ezért naponta használtam. Tetszett, hogy a hajam kevésbé tűnt zsírosnak tőle, illatos és dús volt. Néhány hét múlva apró gyulladások jelentek meg a fejbőrömön, amik fésülködéskor véreztek is. Nem gondoltam, hogy a sampon az oka, erről a fodrászom világosított fel.” – árulta el Kerry a vele készített interjúban.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: youtube.com, hair-growth-remedies.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!