Miért veszed fel a magassarkút, ha nem tudsz benne rendesen járni?

Mikor tanuljuk már meg, hogy egy magassarkút csak akkor veszünk fel, ha tényleg magabiztosan és kényelmesen tudunk benne járni? Még mindig számos nő jön velem szemben az utcán, akik botladoznak 10 centiméteren.

Ha nem tudsz járni a magassarkúban, ne vedd fel

158 centi vagyok. Szeretek magassarkút felvenni, mert csinosabbnak és magabiztosabbnak érzem magam, plusz elfelejtem, hogy törpének születtem (kis túlzással). Amúgy egyáltalán nem zavar, hogy ekkora lettem, viszont ebből kifolyólag pontosan tudom, hogy én már például nyolc centiméternél nagyobb tűsarokkal nem kezdek, mert egyszerűen nem tudok benne komfortosan létezni, és ha mást is akarok csinálni benne - nemcsak ülni mondjuk, hanem sétálni is -, akkor azt abszolválnom kell kecsesen. A probléma még mindig az, hogy sok nő nincs tisztában a képességeivel, amelyek a magas sarkú cipőkhöz kapcsolódnak. Felveszik a platformot, a 10-11 centit, és valahogy úgy lépkednek, mintha minden mozdulattal csótányt akarnának eltaposni. Rugóznak, mintha nem lenne holnap, a térdeik szétmennek az erőltetéstől, a bokájuk sír, a talpukat meg hagyjuk, milyen állapotba kerül. Plusz kívülről egyáltalán nem szexi a T-Rex mozgás, a férfiak is kiábrándítónak tartják. Akkor mégis miért csináljuk?

Mindig saját tapasztalatból beszélek egy-egy ilyen cikknél. Múltkor a Váci utcán sétáltam, szeretem szemlélni az embereket és figyelni a környezetemre. Egy fiatal nőtársaság jött velem szemben, hatból hárman magassarkúban voltak. Az egyik nagyjából akkora lehetett, mint én, és egy nagyon szép, de irtó magas körömcipőt viselt. Úgy ment a köves utcán, mint aki az életéért küzd, egyszer pedig majdnem el is esett. Ha pasi lennék, én az ilyen csajokat élből kiröhögném, mert ad1: vagy vegyél egy-két centivel alacsonyabb sarkú cipőt, vagy ad2: tanulj meg előbb normálisan járni benne, mert így nem szexi leszel, épp az ellenkező hatást éred el vele. Semmi baj, ha szeretnél csinos lenni, de tudni és ismerni kell az embernek a saját határait. Én is szeretnék 12 centis magassarkút felvenni, hiszen gyönyörűek azok a lábbelik. De soha nem tudnék egy lépést sem tenni bennük, ezért hiába fáj a szívem, mindig ott maradnak az üzletben.

Kényelmi tippek

Adok néhány tippet, amelyeket saját tapasztalatok alapján szereztem az évek során. Ugyanis amikor fiatalabb voltam öt-hat évvel, én sem tudtam felmérni, mi áll jól a lábamon magassarkú szempontjából, és nem egyszer elkövettem én is azt a hibát, hogy botladoztam az egyetemi udvaron a cipőmben. Akkor nem láttam be, de tuti nem voltam dögös látvány a külső szemlélőknek.

Egy magassarkúban akkor tudsz csinos és magabiztos lenni, határozottan járni bármilyen talajon (vagy akár szaladni, ha arra van szükség), ha komfortosan érzed magad benne. Próbálj fel több centiméteres változatokat - nekem a kilencnél már nagyon a határt súrolják a számok, számomra például a nyolc centi a tökéletes. Ez mutatós, viszonylag magas, de kényelmes. Szeretem, ha nem szorítanak ezek a cipők, ezért a klasszikus körömcipő vagy bokát tartó darabok helyett az úgynevezett "mule" stílust kedvelem. Ebből rengeteg pár van a szekrényemben, soha nem hagy cserben, és egész nap tudom tolni bennük, amit kell.

Amennyiben mégis ragaszkodsz a magasabb verzióhoz, akkor legyen benne valamennyi platform, ami optikailag hozzátesz a centikhez, kényelemben viszont sokat segít, mert érzetben redukálja a teljes magasságot.

Fotó, leadfotó: Zara, 123rf

Oldalak