Fashion&Beauty

A hialuronsav új vetélytársa: ez az összetevő a bőrápolás új csodaszere

Ha azt gondoltad, a hialuronsav minden idők leghatékonyabb hidratálója, ideje megismerned újdonsült vetélytársát, a poliglutaminsavat.

Poliglutaminsav a bőrszárazság ellen

Akik száraz bőrrel küzdenek, valószínűleg már többféle hialuronsavas bőrápolási terméket kipróbáltak, hiszen ez a legelterjedtebb megoldás bőrszárazság ellen. A poliglutaminsav viszont eddig elképzelhetetlen tulajdonságokkal rendelkezik, saját súlyának akár ötezerszeresét is képes megkötni vízből. Nézd meg a galériát és tudj meg többet erről a csodaszerről!

„A poliglutaminsav egy elképesztően erőteljes, teljesen természetes hidratáló, amely szójababból származik” – mondja Dr. Anjali Mahto, bőrgyógyász. Paula Begoun, bőrápolási szakértő pedig megindokolva ezt hozzátette, „a poliglutaminsav egy vízben oldódó anyag, ami képes magához vonzani és megkötni a vizet a bőr felületén és a bőrben egyaránt”. Ez az anyag egy természetes módon létrejövő peptid, ami egy bizonyos baktérium erjesztési folyamata közben képződik. Ez az eljárás egyébként sok helyen egészen ismert, mert néhány szójababból készülő japán ételt is hasonló módon készítenek el.
Kattints a további képekért!

Ha teljesen új szintre szeretnéd emelni bőrápolási rutinodat, akkor mindenképpen érdemes beszerezned egy hialuronsavas szérumot.

Leadfotó: Pexels, forrás: glamourmagazine.cok.uk

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.