Fashion&Beauty

Így szabadulhatsz meg a pattanástól egy éjszaka alatt

A pattanások szinte kivétel mindig a legrosszabb időpontban jelennek meg. Mindegy, hogy épp állásinterjúra készülsz, hivatalos vagy egy esküvőre, vagy éppen első randira mész, egy váratlan pattanásnak senki sem szokott örülni.

Hogyan szabaduljunk meg egy váratlan pattanástól?

Bár a kozmetikaipar arcszérumok és gélek arzenáljával ostromolja a vásárlókat, továbbra is a legnépszerűbb Google keresések között lapulnak a „hogyan szabaduljak meg pattanásomtól egy éjszaka alatt?”, vagy éppen a „fogkrém tényleg hatásos lehet pattanások ellen?” kérdések. Olvass tovább és megmutatjuk, mi is valójában az ellenszer a nemkívánatos piros pöttyökre.

„A pattanások a szőrtüszők kis mikrofertőzései” – magyarázza Purvisha Patel, bőrgyógyász – „Lehet, hogy nem tudunk megszabadulni tőlük egyetlen éjszaka alatt, de elérhetjük, hogy sokkal szebbek legyenek, szinte észrevehetetlenné váljanak.” Elsősorban fontos meggyőződnünk arról, hogy a megfelelő összetevőjű készítményeket használjuk. Dr. Patel kifejtette, hogy a pattanásokat leggyakrabban négy dolog okozhatja: tüszőelzáródás, a mikrobák növekedése, faggyútermelés vagy gyulladás. Ezeket a problémákat még könnyedén kezelhetjük a pattanások korai szakaszában. „Leghatásosabb megoldást a benzoil-peroxid, a kén, a teafaolaj, vagy szalicilsav tartalmú termékek használata jelenthet lefekvés előtt” – mondta Dr. Patel. Ezek leszárítják a pattanásokat elérve, hogy kisebbnek tűnjenek és kevésbé látszódjanak.
Kattints a további képekért!

Sokunk küzdött már pattanásokkal, amik leggyakrabban az arcunkon jelennek meg. De mi a helyzet a háton kialakul bőrhibákkal?

Leadfotó: Pexels, forrás: elle.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Bed&Love
Mi áll a 35 éven aluli férfiak körében egyre népszerűbb gyakorlat hátterében?
Lifestyle
A Skorpió csúcsformában lesz a következő hetekben! Íme, júniusi előrejelzésünk!
Sztárok
Először 2020-ban került kórházba, akkor tüdőrákkal diagnosztizálták. A betegség mostanra sajnos az agyára is átterjedt.