Nem éri meg: ilyen káros anyagokat tartalmaznak a hamisított parfümök

Ezentúl jobban meggondoljuk, hol és milyen parfümöt vásárolunk.

Hamisított parfümök

Sokan nem vásároljuk meg az eredeti luxusparfümöket a drogériákban, hiszen valljuk be, már a legkisebb kiszerelésűeknek is elég borsos ára van. Ezért inkább ezek olcsóbb, valószínűleg hamisított verzióját szerezzük be, azonban az alacsonyabb árkategória nem mindig a legjobb üzlet, pláne, ha azt vesszük, mi minden jut be az ilyen illatokkal együtt a bőrünkbe.

Káros összetevők

"Többek között olyan összetevőket lehet találni a hamisított parfümökben, mint baktérium, fagyálló vagy akár vizelet is... Az illatot aztán ráfújjuk a nyakunkra, csuklónkra, amik egyébként is érzékeny területek, a bőrbe jutva pedig ezek az anyagok károsíthatják az egészségünket" - mondta Valerie Salembier, a Harper's Bazaar alelnöke és kiadója az ABC News-nak.

A szakember hozzátette, csapatával hat éven keresztül dolgoztak azon, hogy leleplezzék a káros összetevőket, és felhívják a figyelmet az ügy fontosságára. A HB egy korábbi számában hosszabb cikket hozott le a témával kapcsolatban, amiben olvasható, hogy a brit hatóságok hamis parfümöket teszteltek, amikben a vizsgálatok során vizeletet is kimutattak.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: Instagram

Oldalak

Szólj hozzá Te is!