Betartod őket? Hajvasalási szabályok, amikkel megelőzheted a károsodást

Minden, amit a helyes hajvasalásról tudni kell, előkészítéstől az utómunkálatokig.

Hajvasalás kisokos

A hajegyenesítés egy kimondottan egyszerű projekt, amihez nem kell bejelentkezned a fodrászhoz, bátran otthon is belevághatsz (vagy simíthatsz, érted...). Ma már rengeteg jó minőségű vasaló létezik a piacon, azonban hiába szerezzük be a csúcs eszközt, ha közben a helytelen technikánkkal naponta romba döntjük a tincseinket. Épp ezért, készítettünk egy összeállítást néhány alapvető tippel a tökéletes módszerhez, amit minden alkalommal követhetsz, ahányszor csak hajvasalót ragadsz.

Előkészítés

1. Hajegyenesítő mosás

Sokan azt gondolják, a hajegyenesítés annyiból áll, hogy párszor végigszaladunk a fürtökön a vasalóval, pedig itt többről van szó. Ahhoz, hogy a tökéletes végeredményt kapjuk és még a károsodást is elkerüljük, szükséges néhány előkészítő lépést tennünk. Az egyik ilyen a megfelelő sampon és balzsam használata. Lehetőség szerint válasszunk olyan terméket, aminek kifejezetten simító hatása van, ilyet is találunk bőven a drogériák polcain, és nem drágábbak, mint a hagyományos változatok. Tapasztalni fogjuk a különbséget a mosás után, és sokkal könnyebb lesz bánni a tincseinkkel.

2. Hővédő spray

Ezt a lépést sosem szabad kihagyni. A hővédő spray egy "pajzsot" képez a hajszálakon, így megelőzhetjük és kiküszöbölhetjük a vasaló által okozott károkat. Legjobb, ha vizes hajra permetezzük, főként a végekre a szárazság és töredezés elkerülése miatt. Szuper választás bármilyen termék, de azok, amelyek például kókusz- vagy argánolajat tartalmaznak még hatékonyabban működnek. Ha ráfújtuk egyenletesen a hajunkra, akkor fésüljük át ritka fogú eszközzel az egészet (ne kefével).

3. Megfelelő szárítás

Amennyire lehet, szárítsuk ki egyenesre a hajunkat, így ugyanis sokkal könnyebb lesz majd a simítás, a vasaló szinte selyemként fog csúszni a tincseken, és nem amortizálja le őket annyira. Tartsuk a hajszárító fúvófejét 45 fokos szögben, így nem csak az egyenesítést, de a fényesítést is bebiztosítjuk.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: 123rf, YouTube

Oldalak

Szólj hozzá Te is!