Fashion&Beauty

Ha ennél gyakrabban vasalod a hajad, tönkre fog menni: ezekre figyelj a hőformázás során

Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási károkat okozhatunk.

Amit a hajvasalásról tudnod kell

Van néhány alapvető szabály, amit érdemes betartani hajvasaláskor, illetve a haj bármilyen hővel történő formázásakor. Talán már te is régóta használsz hővédőt és odafigyelsz a megfelelő technikára, az sem mindegy viszont, milyen gyakran fordulsz ezekhez az eszközökhöz, ha a hajad formázásáról van szó. Mutatjuk, milyen gyakran szabad a különböző hajtípusokat hővel formázni!

Extrémen göndör haj A vastagabb hajhoz készült eszközök használata nagy segítségünkre lehet az extrémen göndör haj formázásakor. Nagyon fontos, hogy hajunkat hidratáltan tartsuk, ez segít megelőzni a töredezést és a károsodást. Erre remek megoldást nyújthat a sheavajat, vagy más olajokat, például ricinus-, vagy jojobaolajat tartalmazó termékek használata. Ezek kiválóan alkalmasak a haj előkészítésére a hővel történő formázás előtt. Emellett fontos, hogy átfésüljük tincsinket a hajvasalást megelőzően, a kusza tincsek kibontásához pedig használjunk valamilyen balzsamot. Először is szárítsuk be minél egyenesebbre a hajat, majd egy fésű segítségével, az apró tincseket leválasztva, fésülő mozdulatokkal egyenesítsük ki őket a hajvasalóval.
Kattints a további képekért!

Nagyon felkapottá vált mostanában egy egyébként közel sem új, filléres hajápolási praktika. Szuper választás lehet, ha szép, dús, egészséges hajra vágysz.

Leadfotó: Unsplash forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.