Öt egyszerű, de aranyat érő szabály az egészséges hajszálakért

Ezeket kőbe kellene vésni.

Hajmosás, avagy mennyi az annyi

A legnagyobb dilemma, hogy hányszor moss hajat egy héten. A szakértők szerint ez persze attól is függ, hogy milyen típusú a hajad, de általában a heti két (maximum három) mosás ajánlott. Ügyelj arra, hogy a sampont csak a fejtetődnél használd, a hajszálak végét csak balzsammal és pakolással ápold.

(Nem szabad minden nap hajat mosnunk, mert ez kiszáríthatja a fejbőrt, ami a védekezés miatt csak fokozott olajtermeléshez vezet. Ez például a gyorsan zsírosodó haj esetében elég nagy hátrányt jelenthet.)

A megfelelő sampon kiválasztása sem elhanyagolható. Ha a típusunknak megfelelő terméket használunk, akkor nem csak a textúrán javíthatunk, de meg is erősíthetjük a szerkezetét. Nemrég arról is írtunk, hogy mi történik akkor, ha fordítva mosunk hajat: először balzsamot, majd sampont használunk. Ha kíváncsi vagy, akkor ide kattintva többet is megtudhatsz a témáról.

Bőrápolás a fejtetőn is

Ha az arcbőröd száraz, akkor miért használnál zsírosodás elleni sampont a fejtetődön? Ez így fordítva is igaz: ha olajos a bőröd, akkor ne hidratáld túl a hajad alatti bőrt sem. Válassz megfelelő sampont és balzsamot és szánj időt arra, hogy megfigyeld, milyen termékek válnak be nálad.

Havonta egyszer érdemes egy "tisztítókúrát" végezni a hajunkon, amit megtehetünk erre a célra kifejlesztett speciális samponnal (ami nátrium lauril szulfátot tartalmaz), ez eltávolítja a maradék olajat a fejbőrről és a hajtövekről egyaránt. Ha nem akarunk plusz költséget, akkor szódabikarbónával is felturbózhatjuk a hagyományos termékünket. A szakemberek javaslata szerint a korpásodás elleni samponokkal vigyáznunk kell, mert nagyon száríthatnak, és ez még a könnyebben zsírosodó hajnak, fejbőrnek se tesz jót.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!