Fashion&Beauty

Öt egyszerű, de aranyat érő szabály az egészséges hajszálakért

Ezeket kőbe kellene vésni.

Hajmosás, avagy mennyi az annyi

A legnagyobb dilemma, hogy hányszor moss hajat egy héten. A szakértők szerint ez persze attól is függ, hogy milyen típusú a hajad, de általában a heti két (maximum három) mosás ajánlott. Ügyelj arra, hogy a sampont csak a fejtetődnél használd, a hajszálak végét csak balzsammal és pakolással ápold.

(Nem szabad minden nap hajat mosnunk, mert ez kiszáríthatja a fejbőrt, ami a védekezés miatt csak fokozott olajtermeléshez vezet. Ez például a gyorsan zsírosodó haj esetében elég nagy hátrányt jelenthet.)

A megfelelő sampon kiválasztása sem elhanyagolható. Ha a típusunknak megfelelő terméket használunk, akkor nem csak a textúrán javíthatunk, de meg is erősíthetjük a szerkezetét. Nemrég arról is írtunk, hogy mi történik akkor, ha fordítva mosunk hajat: először balzsamot, majd sampont használunk. Ha kíváncsi vagy, akkor ide kattintva többet is megtudhatsz a témáról.

Bőrápolás a fejtetőn is

Ha az arcbőröd száraz, akkor miért használnál zsírosodás elleni sampont a fejtetődön? Ez így fordítva is igaz: ha olajos a bőröd, akkor ne hidratáld túl a hajad alatti bőrt sem. Válassz megfelelő sampont és balzsamot és szánj időt arra, hogy megfigyeld, milyen termékek válnak be nálad.

Havonta egyszer érdemes egy "tisztítókúrát" végezni a hajunkon, amit megtehetünk erre a célra kifejlesztett speciális samponnal (ami nátrium lauril szulfátot tartalmaz), ez eltávolítja a maradék olajat a fejbőrről és a hajtövekről egyaránt. Ha nem akarunk plusz költséget, akkor szódabikarbónával is felturbózhatjuk a hagyományos termékünket. A szakemberek javaslata szerint a korpásodás elleni samponokkal vigyáznunk kell, mert nagyon száríthatnak, és ez még a könnyebben zsírosodó hajnak, fejbőrnek se tesz jót.

Oldalak

Fashion&Beauty
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!