Így csináld: minden, amit a könnyen zsírosodó haj ápolásáról tudni kell

Összeszedtünk tippeket és minden tudnivalót a zsíros haj megfelelő ápolásához.

Télen jobban zsírosodik a hajunk

A sapkák és kalapok előnyösek mind a nyári, mind a téli időszakban. Utóbbinál különösen, hiszen megvédenek a hideg és az esetleges fülgyulladás ellen. Van azonban hátulütője is a viselésüknek, a hajunk általában ugyanis gyorsabban zsírosodik tőlük (ha gyakran hordjuk őket, de ez télen így van). A National Health Service szerint a sapka rendszeres viselése nem roncsolja a hajat nagyon, ugyanakkor nem mindegy, milyen anyagból készült az adott darab, és mennyire ideális a mérete. Az NHS felhívja a figyelmet, hogy a túl szűk fazon egészségtelen, mert nem csak kitépheti a szálakat, de a vérkeringésnek sem tesz jót, ráadásul lélegezni sem hagyjuk a hajunkat, ezáltal pedig könnyen zsírosodik a töveknél, viszont a végek szárazak maradnak.

Pro és kontra

A sapkának pozitív hatása is van a hajunk egészségére, a hideg időszakban ugyanis megvédi a fejbőrünket a megfázástól, ami később korpásodáshoz vagy hámláshoz vezethetne. A gyors zsírosodást el tudjuk kerülni a rendszeres tisztítással, a téli szezonban a szakértők azt javasolják, hogy legalább 3 naponta mossunk hajat.

A sapka megfelelő kiválasztása

Télen mindegy, milyen stílusú sapkát választunk, egy biztos: vastagot szerzünk be, mert az egésznek csak úgy van értelme. Lehetőleg olyat vásároljunk (és próbáljuk fel a boltban), ami szuperkényelmes, tökéletesen illik a fejünkre, nem szoros és nem fáj tőle a hajunk.

A zsíros hajért ugyanakkor nem csak a sapka lehet felelős, azonban szerencsére vannak pár szuper praktikák arra, hogyan kell megfelelően ápolni az ilyen típust. A következőkben erről lesz szó, olvass tovább, ha kíváncsi vagy!

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: Instagram

Oldalak

Szólj hozzá Te is!