Fashion&Beauty

Ne dobd ki a gyümölcsök héját - csodákat tehetnek bőröddel!

Gyakran elfelejtjük, hogy a héj nem csupán a gyümölcs védelmét szolgálja, hanem ugyanúgy felhasználhatjuk, akár a gyümölcshúst. De pontosan mire is?

Kincset érő tápanyagokat tartalmaz

Talán sosem gondoltad volna, egyes gyümölcsök héja viszont tele van olyan tápanyagokkal, melyek elengedhetetlenek bőrünk számára. Éppen ezért, ahelyett, hogy azonnal a szemétbe dobnád a hámozást követően, sokkal jobb ötlet, ha inkább megpróbálod hasznosítani a gyakran valóságos kincset érő gyümölcsrészt, a héjat is. A legjobb hír pedig, hogy az éppen aktuális őszi időszak különösen bővelkedik olyan gyümölcsökben, melyeknek héja csodákat képes művelni bőrünkkel. Ha kíváncsi vagy, mely gyümölcsökről is van szó és hogyan tudod őket alkalmazni bőröd akár teljes felületén, olvass tovább!

Narancshéj A narancshéj magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ezáltal segít világosítani a bőrt, csökkenteni a sötét foltokat és serkenti a kollagén szintézist a fiatalos bőrért. Emellett a narancshéjban található természetes savak hámlasztják a bőrt, eltávolítják a halott hámsejteket, megtisztítják az eltömődött pórusokat és ragyogó bőrt eredményeznek. Legegyszerűbb módja a használatának, ha narancshéjport készítünk, majd ebből állítunk össze egy bőrápoláshoz használható pasztát. Ehhez szárítsuk meg az narancshéjakat a napon, majd őröljük porrá és keverjük össze joghurttal vagy mézzel. Vigyük fel ezt a pasztát bőrünkre, majd várjunk 15-20 percet, mielőtt leöblítenénk!
Kattints a további képekért!

Ez a legtermészetesebb módja annak, hogy végleg megszabadulj a felesleges idegeskedéstől és feszültségtől!

Leadfotó: Pixabay, forrás: healthshots.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...