Te jól bánsz vele? Tippek a göndör haj megfelelő ápolásához

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

A göndör haj ápolása

A göndör haj több törődést és odafigyelést igényel, ha a megfelelő ápolásáról van szó. Általában a fürtös verzió szárazabb és hajlamosabb a töredezésre, ezért nem csak a formázására, de például mosására is oda kell figyelni. Épp ezért, a következőkben összeszedtük három kategóriára osztva a legfontosabb tudnivalókat, melyek segítenek, hogy helyesen tartsd karban rakoncátlan tincseid.

Mosás

1. Sampon és balzsam igénybevett hajra

Használj olyan sampont és balzsamot, amit sérült hajra ajánlanak. A göndör szárazabb, így hajlamosabb a töredezésre - ahogy azt már előzőleg is említettük -, ennél fogva jó, ha megelőzzük a további amortizálódást és céltudatosan tápláljuk. Aki fanatikus az ápolás terén, illetve nem bánja, ha drágább termékeket kell beszereznie hozzá, akkor érdemesebb kipróbálni a szalonokban kapható alapanyagokat, mert hatásosabbak, mint amiket a drogériákban kapunk (persze ez sincs kőbevésve, valakinek ez, másnak az használ jobban). Célszerű olyan darabokat vásárolnunk, amiket alapból göndör hajra fejlesztettek ki, mert ezeknek általában hasonló a formulájuk, mint azoknak, amiket igénybevett tincsek kezelésére ajánlanak.

2. Kevesebb mosás

Mivel a göndör haj általában szárazabb, ebből adódóan nem zsírosodik annyira, ezért kevesebbszer is elég mosni, mint az egyenes verziót. Tisztítsd meg maximum heti két alkalommal, ne sűrűbben.

3. Időszakos mélyhidratálás

A göndör haj megfelelő ápolásának egyik alapfeltétele a gazdag hidratálás a száraz jelleg miatt. Nem elég azonban, ha rendszeresen balzsamozol, érdemes beépítened a rutinodba pár szuper pakolást is, melyek javítják a szerkezetét, miközben selymessé és puhává varázsolják a frizurádat.

4. Törölköző helyett régi póló

A hajápolási szabályoknál korábban már említettük, hogy a törölközős dörzsölés csak roncsolja a szálakat és a végeket, ezért érdemes lehet lecserélni a durva anyagot egy már nem használt, puha pólóra, ami sokkal kíméletesebben vonja ki a nedvességet a hajunkból.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!