Minden, amit a göndör haj ápolásáról tudnod kell - így lesz gyönyörű és kezelhető

A göndör haj több törődést és odafigyelést igényel, ha a megfelelő ápolásáról van szó. Általában szárazabb és hajlamosabb a töredezésre, ezért nemcsak a formázására, de például mosására is oda kell figyelni. Összeszedtük három kategóriára osztva a legfontosabb tudnivalókat, melyek segítenek, hogy helyesen tartsd karban.

A göndör haj ápolása

Mosás

Használj olyan sampont és balzsamot, amit sérült hajra ajánlanak. A göndör szárazabb, így hajlamosabb a töredezésre - ahogy azt már előzőleg is említettük -, ennél fogva jó, ha megelőzzük a további amortizálódást és céltudatosan tápláljuk. Aki fanatikus az ápolás terén, illetve nem bánja, ha drágább termékeket kell beszereznie hozzá, akkor érdemesebb kipróbálni a szalonokban kapható alapanyagokat, mert hatásosabbak, mint amiket a drogériákban kapunk (persze ez sincs kőbevésve, valakinek ez, másnak az használ jobban). Célszerű olyan darabokat vásárolnunk, amiket alapból göndör hajra fejlesztettek ki, mert ezeknek általában hasonló a formulájuk, mint azoknak, amiket igénybevett tincsek kezelésére ajánlanak.

Mivel a göndör haj általában szárazabb, ebből adódóan nem zsírosodik annyira, ezért kevesebbszer is elég mosni, mint az egyenes verziót. Tisztítsd meg maximum heti két alkalommal, ne sűrűbben.

A göndör haj megfelelő ápolásának egyik alapfeltétele a gazdag hidratálás a száraz jelleg miatt. Nem elég azonban, ha rendszeresen balzsamozol, érdemes beépítened a rutinodba pár szuper pakolást is, melyek javítják a szerkezetét, miközben selymessé és puhává varázsolják a frizurádat.

A hajápolási szabályoknál korábban már említettük, hogy a törölközős dörzsölés csak roncsolja a szálakat és a végeket, ezért érdemes lehet lecserélni a durva anyagot egy már nem használt, puha pólóra, ami sokkal kíméletesebben vonja ki a nedvességet a hajunkból.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak