Fogszuvasodást okozhat: Így ne fehérítsd soha a fogaidat otthon

Akármennyire népszerű, muszáj hanyagolnunk.

Fogfehérítés otthon

Mára már valóságos divattá vált a hófehér, hollywoodi fogsor, ám ennek elérése nem olcsó mulatság. A legtöbb ember nem engedheti meg magának a fogorvos által készített fogfehérítést, ám szerencsére ma már számtalan olcsóbb, otthoni fogfehérítő megoldás és termék született. A hófehér fogak iránti sóvárgás azonban sokszor meggondolatlan cselekedetekhez vezet, és persze azzal is vigyáznunk kell, hogy ne dőljünk be a hamis reklámoknak. Sajnos egy rossz lépés is elegendő ahhoz, hogy alapos kárt tegyünk a fogainkba, most pedig az is kiderült, mi az amit tutira nem szabad otthon kipróbálnunk.

Ezt ne csináld

Bár az elmúlt pár évben elképesztően divatosnak számít a faszénnel való fogmosás, mely hófehér fogakat ígér, a fogorvosok óva intenek tőle. Míg a faszénes fogkrémekkel és egyéb, ebből az anyagból készült termékekkel kapcsolatban azt állítják, hogy fehérebb lesz a fogunk és eltávolítják a foltokat is, a szakértők azt állítják, hogy nincsenek olyan összetevők benne, melyek ilyen eredményekhez vezetnének. Ráadásul használatukkal épp az ellenkezőjét érjük el, és szörnyű dolgokat művel a fogainkkal - írja aThe Sun.

Óva intenek

Dr. Joseph Greenwall-Cohen elmondta, hogy hatalmas probléma, hogy a hírességek hamis érvekkel buzdítanak a faszenes termékek vásárlására, miközben nincsenek erre vonatkozóan bizonyítékok. Az orvos azt is elmondta, hogy a faszenes fogkrém gátolja a fpgszuvasodás megelőzéséhez szükséges fluorid mennyiséget, melynek következtében akár elszuvasodott fogakhoz is vezethet - tette hozzá.

Leadfotó:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!