Fashion&Beauty

Így vernek át minket a fodrászatokban

Apró, de hatásos trükkök, amikkel a szépségszalonok megtéveszthetnek minket.

Mindent ránk sóznak

Ahogy egy mobilszolgáltatónak sem fizetnénk bizonyos nevetséges plusz funkciókért - például víz alatti üzenetküldésért - extra összegeket, úgy egy szépségszalonban sem költünk olyan szolgáltatásokra, amikre valójában nincs szükségünk. Rengeteg fodrászatban tapasztaljuk, hogy minél több "grátiszt" szeretnének ránk sózni, hogy egyéb termékeket vásároljunk, nyilván horribilis árakon. Tisztelet a kivételeknek, de a legtöbb esetben azért keményen az orrunk (vagy inkább hajunk) alá tolják a felesleges portékákat.

Az olcsó pakolás mindig egy opció

Ha plusz ápolásra kerül a sor, különösen óvatosnak kell lennünk bizonyos pakolásokkal. Danny Jelaca stylist, aki olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Jennifer Lopez vagy Cameron Diaz azt mondja, azok a hajmaszkok, amiket a legtöbb fodrászatban csak ímmel-ámmal tesznek fel, nem érik meg a plusz összeget, amit majd felszámolnak értük. Hozzáteszi, sokkal jobban járunk, ha ezt az extra szolgáltatást elvégezzük otthon, magunknak.

Túltolják az árakat, csökkentik a minőséget

Ha azt gondoljuk, hogy a luxusszalonok mindegyike kifogástalan végeredményt tartogat számunkra, tévedünk. A magas ár sokszor inkább alacsony minőséggel párosul, vannak helyek, ahol horribilis összegekért elég silány frizurát kapunk. Ha gyanúsan gyorsan csak bemegyünk és kisétálunk egy fodrászatból, de ott hagytuk a fél fizetést, akkor ideje váltani, ha nem akarjuk, hogy megismétlődjön a "jöttünk, láttunk, de nem győztünk" effektus.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Thelist.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...