Ezt csinálja a bőröd, míg alszol – Valóban szükség van nappali és éjszakai bőrápolásra

A bőrünk egy sokkal összetettebb és okosabb szerv, mint ahogyan azt a legtöbben gondolnák, mindig azt teszi, amit az adott napszak megkövetel. Tudd meg, hogyan működik, és miként ápolhatod a leghatékonyabban!

Napi beosztása van

Sokan hiszik, hogy a nappali és éjszakai arckrémek és bőrápoló termékek csak azért léteznek, mert a rafinált marketingesek így akarnak több kozmetikumot rásózni a szépülni vágyó nőkre, pedig ez egyáltalán nem igaz. A bőr egy sokkal összetettebb és intelligensebb szerv, mint ahogy a legtöbben gondolják, egy bizonyos napi beosztás alapján „dolgozik”.

Napközben védekező állásba helyezi magát, hogy megóvjon bennünket a káros napsugaraktól vagy az oxidációtól, éjszaka pedig az immunrendszerünk kapcsol be, a bőrünk pedig regeneráló módra vált, oxigént és tápanyagokat szállít a sejtekhez. Este 11 és éjfél között beindul a mitózis, vagyis a sejtosztódás. Ezt a folyamatot az sem befolyásolja, hogy ébren vagyunk, vagy már alszunk. A legtöbbet azzal tehetjük a bőrünkért, ha mindennap ugyanakkor fekszünk le aludni és ugyanakkor kelünk, ez a rendszeresség nagyon jót tesz neki.

Támogassuk a működését

Bőrünk napi ritmusát érdemes megtámogatni, nem véletlenül ajánlják nappalra, ébredés után az antioxidánsokkal, hialuronsavval dúsított bőrápoló termékeket, hiszen ezek tovább erősítik azt a pajzsot, amellyel a szennyeződések, a hőmérséklet, a szél és a napsugárzás ellen védekezünk. Éjszakára aztán jöhetnek a retinollal, vitaminokkal turbózott krémek, amelyek a sejtmegújulást, regenerálódást segítik elő.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Ezt árulja el rólad a pénztárcád! - Íme 5 alapvető személyiségtípus

Fotó: pinmakeuptips.com, wearandcheer.com; Leadfotó: oprah.com

Oldalak