Egészséges hajkoronára vágysz? - 20 szuper trükk a tökéletes fürtökért

A szép, egészséges haj titka a gondos törődés. Néha csak apró trükkökön múlik a tökéletes végeredmény, szóval összeszedtünk 20 szuper tippet, amiket betartva hajkoronánk mindig friss és ragyogó lesz. Nincs több gubanc, kifésüljük a problémákat! 

Hajfürdő

1. Mosás előtt mindig fésüljük ki a hajunkat. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy közben összegubancolódjanak a tincseink.

2. Egy 20 forintosnyi sampon mennyisége bőven elég hosszú hajra is, nem kell túlzásba esni.

3. Kerüljük a szilikonos tartalmú hajápolókat, ugyanis rengeteg tanulmány bebizonyította, hogy többet ártanak, mint használnak.

4. A forró vizet kerüljük el hajmosás közben, mivel kiszárítja a fejbőröt - ehelyett inkább langyos vízzel mossuk meg a sörényünket, majd hideg vízzel öblítsük le.

Gondos ápolás

5. Ha zsíros a hajünk, keverjünk a balzsamunkhoz egy evőkanál citromlevet. Ezzel segítünk visszaállítani fejbőrünk egészséges pH-értékét.

6. Biztos te is észrevetted, hogy hajad reggelre zsírosodik be. Ez azért van, mert a fejbőr éjszaka termeli a legtöbb faggyút, szóval érdemes reggelre időzíteni a mosási cécót.

7. Ha még nem hallottál a kókuszolaj csodájáról, akkor azonnal szerezz be egy tégellyel, ugyanis hajvégeken használva nem lesz több problémád a töredezettséggel!

8. Ha SOS kell a segítség és pont nincs otthon szárazsampon, akkor hintsük be hajtövet transzparens púderrel, ami azonnal felszívja a felesleges faggyút.

Fotók: webmd.com; popsugar.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!