A csúnya emberek városa létezik - nem vicc, mutatjuk, hol van

Az olasz kisváros lakói 140 évvel ezelőtt kezdtek különös missziójukba, és hiába a trendek, vagy a végtelen számú szépészeti beavatkozások tárháza, ők nem tágítanak eredeti céljuktól.

A világ egyik legkülönlegesebb városa

Elsőre talán viccnek hangozhat, pedig egyáltalán nem az, a csúnya emberek városa létezik. Az, hogy kinek mi szép, az hosszú és alapos vita tárgya lehet, ám vannak olyan esetek, amikor kimagaslóan nagy az egyetértés. Az Olaszországban található Piobicco évek óta közkedvelt túristaparadicsom, hiszen 140 évvel ezelőtt megkapta a ronda emberek fővárosa címet. Itt tehát nem a klasszikus olasz hangulat, az ínycsiklandó pizzák vagy a csábító formájú tészták vonzzák a tömegeket, hanem a város és lakóinak filozófiája - írja a BBC.

A történet egészen 1879-ig nyúlik vissza, amikor a lakók közül többen összeállva megalapították a Club sei Brutti-t, azaz a Csúnyák Klubját. A klub alapgondolata, hogy a külső egyáltalán nem tükrözi a belsőt, és attól még, hogy valaki megjelenésre nem tartozik a közvélemény által legszebbeknek tituláltak közé, az nem azt jelenti, hogy a belsője ne lehetne szép és ne lehetne értékes ember.

Lapozz, hogy megtudd, hogyan lehet csatlakozni a klubhoz, és milyen a kiválasztási folyamat!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!