Csipkés, színes és mini - Ezek a legkedveltebb esküvői ruhák

Idén a színes a nyerő: a hölgyek többsége már nem a konzervatív fehér esküvői ruhában mondja ki a boldogító igent, inkább választ kéket vagy pinket a nagy napra. 2014-ben visszatér a 20-as évek sikkes világa, a csipke reneszánszát éli és úgy tűnik, a ruhák is egyre rövidebbek lesznek.

Már nem csak fehér lehet

A nők életének az egyik legmeghatározóbb napja az esküvő, amiről legtöbben már egészen kislánykoruk óta álmodoznak. A tökéletes partner megtalálása után talán a tökéletes ruha kiválasztása a legfontosabb. 2014-ben sem kell aggódniuk a hölgyeknek, hiszen a legújabb divatnak megfelelő ruhák biztosan felejthetetlenné varázsolják a nagy napot. Az egyik legfontosabb kérdés: milyen színű legyen a ruha, ugyanis míg tíz évvel ezelőtt szinte magától értetődő volt, hogy a menyasszony fehéret visel, ma már ez egyáltalán nem evidens.

„A tavalyi év slágere a fekete-fehér színek kontrasztja volt, idén a pink, fáradt rózsaszín, valamint a kobaltkék és a királykék szürkés árnyalata lett a hölgyek kedvence. Természetesen a fehér sem ment ki a divatból, a legtöbb hölgy még mindig a fehéret vagy a fehér valamelyik letisztult árnyalatát választja, és érdekes, hogy az arany esküvői ruhák is egyre népszerűbbek. Azoknak a hölgyeknek sem kell lemondaniuk a divatszínekről, akik a konzervatívabb fehér esküvői ruhát részesítik előnyben, hiszen sokszor egy színes csipke vagy a derékon megkötött színes szalag teszi változatossá az egyszerű ruhát. Egyre többen figyelnek oda arra, hogy a ruha színe ne csak a divatot kövesse, de az esküvő dekorációjához is passzoljon. Ám van ellenpélda is: néha eszébe sem jut a menyasszonynak, hogyan mutat a vőlegénye mellett, pedig ha a hölgy krémszínű ruhát választ, a jövendőbelije nem várhatja hófehér ingben az oltárnál, hiszen a két szín nem passzol egymáshoz. A színek harmóniája az egész esküvőt és a családi fotókat is meghatározza” –kezdte Héjja János, divattervező, a Héjja Trend Line tulajdonosa.

A megfelelő fazon

A szín mellett a fazon sem elhanyagolható, hiszen egy jól eltalált ruha kiemeli a nő alkatát, egy rosszul kiválasztott szabás azonban elrontja az egész összképet.

„Az idei menyasszonyi ruhák világát a nőiesség, a 20-as évek hangulata járja át: a csipke reneszánszát éli, amit a hölgyek sokszor kérnek kövekkel ékesítve vagy a ruhától eltérő színben. A menyasszonyok egyre merészebbek: már nem evidens a hosszú, földig érő vagy éppen habos-babos, „királylányos” esküvői ruha – ez persze sosem megy ki a divatból. Ám egyre nagyobb az érdeklődés a különlegességek iránt: igazán divatossá váltak az olyan miniruhák, melyek alját csipkével hosszítjuk, de a csipkés hát sem ritka. A legnépszerűbb kiegészítők között évről-évre megtalálható a fátyol, ez idén lágy esésű, könnyű selyemből készül csipke szegéllyel, ami a ruha aljáig vagy tovább ér” – magyarázta Héjja János, aki évente sok száz menyasszonynak segít a tökéletes ruha kiválasztásában.

Fotók: Héjja Trend Line

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!