A 80-as évek szupermodelljei vagy a fiatal lánykák? Kit választanál?

Gigi Hadid, Kendall Jenner, Karlie Kloss, mondanak neked valamit ezek a nevek? Na és a Cindy Crawford, Brooke Shields vagy Christie Brinkley? A 80-as évek szupermodelljeire ma is emlékszünk, kíváncsiak vagyunk, vajon a most olyan felkapott lányok neve is fent marad-e a köztudatban. Mindenesetre mi összegyűjtöttük nektek a 80-as évek 9 legfontosabb modelljét.

A legismertebbek

Cindy Crawford 1982-ben robbant be a szakmába, amikor megnyerte az Elite Model Management "Look of the Year" versenyét. Innét már egyenes út vezetett a kifutóra, majd több nagyobb márka reklámfilmjében is láthattuk a szépségpöttyös lányt. Brooke Shields karrierjének kezdete a Pretty Baby (1978) és Blue Lagoon (1980) című filmhez köthető, melyek később tucatnyi modellmunkát hoztak a dús szemöldökű szépségnek. Christie Brinkley eredetileg illusztrátorként dolgozott, de Párizs utcáin sétálva megakadt rajta egy fotós szeme, pontosabban lencséje. A szépség később háromszor is címlaplány volt a Sports Illustrated Swimsuit Edition kiadványában, majd a Chanel Beauty és Cover Girl arca lett. Érdemes megjegyezni, hogy a modell különleges kapcsolatot ápolt Billy Joellel is, aki róla írta az "Uptown Girl" című számot.

Akik már ekkor is csillogtak

Imant 1975-ben fedezte fel Peter Beard Nairobiban és azonnal elbűvölte a lány egzotikus szépsége. A politológiai tanulmányokat folytató, 5 nyelven folyékonyan beszélő lány Thierry Mugler, Calvin Klein, és Donna Karen arca lett, majd 1992-ben hozzáment David Bowie-hoz. Elle Macpherson a jogi tanulmányait akarta fedezi kezdetben a modellkedésből, de akkora sikere volt a szépségnek, hogy New Yorkba költözött. 1986, 1987, 1988, 1994 és 2006 is az ő éve volt a Sports Illustrated Swimsuit Issue borítóján, ennek is köszönheti ,,The Body" becenevét, mely magyarul annyit jelent ,,A Test". Paulina Porizkova karrierje Svédországban kezdődött, hisz itt fedezte fel az Elite Model Management alkalmazottja. Az Estée Lauder, a Maybelline és az Escada arcaként is ismert lány 1984-ben a Sports Illustrated Swimsuit Edition címlapján is feltűnt.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!