Nőiesség, vagányság és elegancia - Fantasztikus olasz divatbemutatón jártunk

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy valaha is modellnek készültem, de azt sem tagadhatom, hogy mindig egyfajta csodálattal néztem a kifutókon vonuló gyönyörű nőkre, akik szerintem azért a mai napig megtestesítik a szépségideált. A munkám során volt szerencsém jó néhány fergeteges fashion show-n részt venni, de az első igazi felejthetetlen élményem az olaszországi Veronában ért, ahol a Calzedonia bemutatta legújabb, őszi kollekcióját. Nem túlzás kijelenteni, hogy számomra minden perce katartikus pillanat volt. Bizonyítékom is van a kifogástalan hangulatra - nem is egy.

#CalzedoniaLegShow

Október 8-án Veronában rendezték meg a második Calzedonia Leg Show-t, melynek időzítése tökéletes volt, ugyanis épp egybeesett a harisnyák gyártásának 60. évfordulójával. Tudjuk, hogy a márka nem hétköznapiként tekint erre a termékkategóriára, hanem úgy, mint egy nő gardróbjának igazi sztárjára, mely a legegyszerűbb outfitet is képes kifogástalanná varázsolni. Idén a bemutató a Hotel Edition fantázianevet kapta, a kifutó megtervezéséhez a Grand Hotel főbejáratát használták a szervezők inspirációként. A performansz a folyamatosan változó díszletnek, valamint a fények játékának köszönhetően nagy sikert aratott a közönségnél.

A legújabb kollekció igazán különlegesre sikerült: a brandtől megszokott mintás változatoktól kezdve a színes verziókon át egészen a betűkkel és írásokkal fedett logómániás darabokig - melyek egyébként az őszi repertoár slágerei lesznek - szebbnél szebb kreációk találhatóak a felhozatalban. Elöljáróban ennyit, most lássuk, milyen volt a fashion show a helyszínen!

A helyszín: Verona

Szögezzük le, én nem kifejezetten szeretek repülni, és bár viszonylag sokat utazom, képtelen vagyok megszokni. Szerencsére Verona nincs messze, így simán ki lehetett bírni az egy-két órás levegőben tartózkodást. Tekintve, hogy a show napján indultunk az olasz városba - ahol egyébként a Calzedonia Group székhelye található -, korán reggel szálltunk fel, és valamivel dél után érkeztünk meg a hotelbe, ahol egy könnyű ebéd elfogyasztását követően bőven volt időnk felfrissülni, kicsit pihenni és elkészülni az esti bemutatóra.

A bemutató

A show helyszínére néhány órával a kezdés előtt odaértünk, így volt lehetőségünk kicsit körbenézni a backstage-ben, ahol a modellek már teljes harci díszben várták, hogy színpadra léphessenek. A vibráló, pezsgő atmoszféra, ami belengte az egész helyet igazán inspiráló és magával ragadó volt, mi is azonnal beleéltük magunkat a fergeteges hangulatba. Hab a tortán, hogy a dekoratívabbnál dekoratívabb lányok között egy itthoni szépséggel is összefutottunk Pillmann Lívia személyében, aki nagyon megörült a magyar mondatok hallatán, mi pedig büszkék voltunk, hogy ő képviselte hazánkat a világszínvonalú produkcióban.

A backstage után a Fashion Gallery volt a következő állomás, ahol az új kollekció lenyűgöző darabjait lehetett megcsodálni több tematikus teremben. Az én személyes kedvencem a bőr leggingseket felvonultató szoba volt, "Leather is the new black" jelmondattal. Azért a teljesség kedvéért benéztünk mindenhova, és ahogy egyre előrébb haladtunk, úgy tárultak szemünk elé az őszi szezon legszebb kreációi.

Ezen a helyen is elidőztünk jó néhány percet, de itt már tényleg tűkön ültünk és izgatottan vártuk a Leg Show kezdetét. Ezt követően lassacskán - nem sokkal este hét óra előtt - mindenki elfoglalhatta az ülőhelyét, onnantól pedig csak annyi volt a feladat, hogy élvezzük a nagyszabású bemutatót. Egyébként a közönség soraiban a magyar modell, Palvin Barbara és a bolygó talán leghíresebb influenszere, Chiara Ferragni is helyet foglalt.

Én nagyon szeretem az olyan divatbemutatókat, ami nemcsak arról szól, hogy a modellek végigsétálnak a kifutón és felvonultatják a ruhákat, hanem tényleg van egyfajta produkció jellege is a dolognak. Veronában utóbbiból nem volt hiány: a zene vérpezsdítő volt, a táncos performanszokkal tűzdelt show pedig egyszerűen lehengerlő - a lányokon is abszolút az látszott, hogy őszintén jól érzik magukat a színpadon.

Ha jellemezni kellene egy szóval a kollekciót, azt írnám: egyedi. A brandre köztudottan jellemzőek a különlegesen dizájnolt darabok - legyen szó harisnyákról, leggingsekről vagy zoknikról. Az őszi repertoár minden eddiginél fiatalosabb és modernebb, igazi belevaló díváknak tervezett darabokat foglal magában, melyek a nagyvárosi nők ruhatárának alap kellékeivé válhatnak a szezonban.

A harisnyaválogatásban a márkára jellemző fekete alap -, illetve mintás (és persze logómániás) változatok találhatók meg, melyek nem csupán külsőleg dekoratívak, de minőségben is kiemelkednek, és páratlanul kényelmes viseletet biztosítanak (tapasztalatból "beszélek", leteszteltem őket). Személyes kedvencek az új pöttyös darabok, a bemutatóra is ezek közül választottam egyet, és imádtam. Tökéletesen kombinálhatóak egyszerűbb és akár merészebb szettekkel is. Ezekkel biztosan nem veszünk el a tömegben.

A leggingsek és nadrágok sem a hagyományos kategóriát erősítik. Ahogy már fentebb említettük, az őszi szezonban is kiemelt szerepet kapnak a bőr, illetve vinyl hatású verziók, nem beszélve a csodás - évszakhoz passzoló - színes, valamint business stílusú változatokról, melyek akármilyen szürke hétköznapot feldobnak. A harisnyákhoz hasonlóan viseletük komfortos, így abszolút összeköthetjük a kényelmet a tökéletes megjelenéssel.

A kollekció

Az alábbi galériában bemutatjuk a teljes őszi kollekciót, melyben biztosan mindenki rálel majd a kedvenc darabjaira. A show-t élőben látni felejthetetlen élmény volt, a harisnyákat hordani pedig hasonlóan az lesz a jövőben.

Kattints a további képekért!

Ezek szükségesek az előkelő megjelenéshez.

Fotók, leadfotó: Femcafe/Huszár Bianka, Calzedonia

Oldalak

Szólj hozzá Te is!