Bőrproblémák, melyek fogyás után jelentkeznek - és mit tegyünk ellenük

Ki ne próbált volna élete során már fogyókúrázni? Nagyon kevés az olyan ember, aki teljesen elégedett az alkatával, különösen így nyár előtt: az egyik leggyakoribb oka az elégedetlenségnek a súlyfelesleg. Sajnos az elmúlt év során sokan otthonról dolgoztak, még kevesebb lehetőségük volt mozogni, sportolni, így a probléma csak fokozódott. Ezen a legtöbben fogyókúrával próbálnak segíteni, sokan nagyon helyesen ezt sportolással, a fizikai aktivitás fokozásával egészítik ki. Azonban, ha sikerül leadni a felesleget – különösen, ha ez jelentős mennyiségű – új problémákkal néznek szembe: az elvesztett zsírpárnák helyén a bőr megereszkedik, lóg, ráncossá válik, feszességét veszíti. Ezek a problémák az arcon vagy a testen egyaránt jelentkezhetnek.

Tabuk nélkül a G1 Intézettel

Esztétikai rovatunkat az a mindennapi igény hívta életre, hogy mi, nők szeretnénk minél tovább jól kinézni és ennek érdekében meg is teszünk mindent. Viszont, ha megkérdezik, mi a titok, a többség nem vállalja fel, hogy a harmincas évek közepétől bizony sokkal többet ér egy megfelelő kezelés, mintha kizárólag drága krémektől várnánk a megoldást. Ha velünk tartotok, mostantól tabuk nélkül beszélünk azokról a kezelésekről, amelyek valóban segítik megőrizni fiatalkori vonásainkat és amelyeket ma már a nők jelentős hányada igénybe is vesz. A G1 Intézet szakembereinek segítségével számos tabutémát járunk körbe. Ne mondjuk azt többé egymásnak, hogy "oh, fogalmam sincs, mi az a hyaluron sav" és csak "hollywoodi sztárok kapcsán hallottam eddig a botoxról". Mert ez egyszerűen nem igaz.

"Ha mindenki egyforma lenne, megszűnne a szépség."

(Charles Darwin)

Bőrproblémák fogyás után

Szerencsére a korszerű bőrgyógyászat már számos olyan lehetőséget kínál, melyek ezen problémákra minimális beavatkozással nyújtanak megoldásokat. Durva, torzító elváltozások kezelése már csak sebészeti úton lehetséges, ezekre itt nem térünk ki.

Az arcon kialakuló lógásokat két módon szüntethetjük meg: az egyes területek zsírszövetének hiányát pótolni lehet volumenpótló kezelésekkel. Manapság a hyaluronsavas feltöltések a legelterjedtebbek. Ezeket lehet az arc felületesebb vagy mélyebb rétegeibe adni, függően az elérni kívánt hatástól. Külön kezeljük a felső, a középső és az alsó arci régiót. Körülírt kisebb területek is kezelhetőek ily módon: például nagyon gyakori panasz a beesett, karikás szem, mely szintén ily módon kezelhető. Az arc lógását szűnteti meg a felszívódó szálakkal történő arckontúrozás is (FTC- fine thread conturing).

Mindezeket a kezeléseket szükség esetén egymással is, illetve akár más kezelésekkel kombinálni is lehet (pl.: mély hámlasztással).

Jelentősebb fogyást követően sokaknál alakulnak ki bőrpanaszok a test különböző régióiban. A bőr feszessége elvész, erre a problémára a számos bőrfeszesítő eljárás közül a különböző rádiófrekvenciás vagy fókuszált ultrahangos kezelések és a lézeres kezelések a legelterjedtebbek. Hatékonyan kezelik a narancsbőr problémáját is. Ez utóbbit a körülírt testtájak zsírpárnáinak a csökkentésére hivatott injekciós zsíroldás is hatékonyan kezeli. Emellett számos mezoterápiás módszer is széles körben elterjedt, melyekkel nem csak a cellulit, hanem például a korábbi hízás során kialakult striák is eltűntethetőek.

Mint láthatjuk, szinte minden problémára van ma már kezelési lehetőség.

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak