Fashion&Beauty

Feszes, és gyönyörű lesz a bőröd, ha ezeket a hatóanyagokat építed be a téli bőrápolási rutinodba

A szélsőséges időjárás, a légszennyezettség, a kórokozók és a különböző stresszfaktorok a téli hónapokban különösen próbára teszik a szervezetünk és az azt pajzsként óvó bőrünk védekezőképességét. A száraz, feszülő bőr, a mimikai barázdák mélyülése és az apró új ráncok megjelenése azonban nem kell, hogy „kötelező járulékai” legyenek az évszakváltásnak. A BABOR szakértője szerint tudatosan összeállított arcápolási programmal, például rendszeres hámlasztással, illetve a különböző antioxidánsok és regenerálódást segítő fehérjék összehangolt használatával nagy mértékben csökkenthetők a környezeti agresszorok támadásának nyomai a bőrön.

Komplex ápolás otthon

„Bőrünknek saját immunrendszere van, a sejtek és a bőrön lévő számtalan hasznos baktérium egyensúlyát azonban felboríthatják a káros környezeti tényezők - mutat rá Garzó Beatrix kozmetikai szakoktató, a Babor szakértője. - Ahogy érdemes szervezetünk immunrendszerét vitaminokkal, nyomelemekkel felerősíteni, úgy bőrünk is meghálálja a célzott támogatást. A környezeti hatásokat semlegesítő antioxidánsokat és a regenerálódást segítő fehérjéket éppúgy érdemes a mindennapi arcápolási rituálénk részévé tenni, ahogy a bőr hidratáltságáért felelős hialuronsavat is, amelyből a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termel a szervezet. A kulcsszó a globális ápolás. Akkor tudjuk felvenni a harcot a bőr öregedésével szemben, ha a méregtelenítésre, a hidratálásra, az energiapótlásra, az antioxidáns védelemre és a bőr megerősítésére azonos hangsúlyt fektetünk, tehát nem csak egyes funkciókat támogatunk.”

Ez a fajta komplex és tudatos bőrvédelem az arcápolásban egyre inkább teret nyerő cosmeceutical, azaz a tudomány által vezérelt kozmetikai törekvéseknek köszönhetően egyáltalán nem olyan bonyolult és költséges, mint ahogy elsőre hangzik: a korábban csak a professzionális bőrápolásban használt csúcshatóanyagok, mint például a peptidek, megjelentek az otthoni használatra szánt termékek között is. Nem mindegy azonban, hogy ezeket hogyan használjuk.

Lapozz, mutatjuk, hogy mire érdemes még odafigyelned!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.