5 egyszerű, de aranyat érő szabály az egészséges, ragyogó bőrért

Ezeket kőbe kellene vésni.

Bőrápolási aranyszabályok

Jó pár olyan dolog van, ami hozzájárul a bőrünk egészségének megőrzéséhez - ezek közé tartozik például a megfelelő táplálkozás, a vitamin- és ásványi anyag bevitel, a helyes tisztítás és magasfokú hidratálás, és még számos íratlan szabály, amiket érdemes betartanunk. Vannak azonban olyan aranyat érő tanácsok, melyeket kőbe kellene vésni, hiszen alapvetően gondoskodnak a gyönyörű, ragyogó és egészséges megjelenésről.

1. Arctisztítás napi kétszer

Sokan csak napi egyszer - este - tisztítják meg az arcukat, mondván, hogy a napközben felhalmozódott szennyeződéseket ugyan el kell távolítani, de éjjel semmi nincs, ami veszélyt jelenthet a pórusainkra. Ez azonban tévhit, hiszen alvás közben a párnáról ugyanúgy rákerülhetnek a bőrünkre nem kívánatos anyagok, ezért elengedhetetlen a reggeli alapos tisztítás. Végezzünk felfelé irányuló körkörös, masszírozó mozdulatokat, így nem csak méregtelenítünk, de a vérkeringést is serkenthetjük.

Korábban írtunk arról, hogy miért lenne szükséges mindig háton aludni. Azért, mert ha hasra vagy oldalra fekszünk, akkor apró ráncok és barázdák képződnek az arcunkon. Elkerülhetjük őket, ha háton hajtjuk álomra a fejünket. Így a bőrünk nem érintkezik olyan szinten a párnával és szabadon lélegezhet egész éjszaka. Lehet, hogy horkolni fogunk tőle, de kevésbé öregszünk majd.

2. A hámlasztás kulcsfontosságú

Biztosan nem először találkozol ezzel a tanáccsal, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: a hámlasztás kulcsfontosságú. Ez a folyamat eltávolítja a bőrfelszínen található elhalt hámsejteket, melyek eltömíthetik a pórusokat és adott esetben pattanások, mitesszerek kialakulásához vezethetnek. Ha rendszeresen beiktatjuk a szépségápolási rutinunkba, akkor nem fogunk csalódni, hiszen a végeredmény friss és ragyogó bőr minden használat után.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2