Ezek az ősz legdivatosabb sportmelltartói, melyek végre tényleg tartanak! 

Divatosak, kényelmesek és nagyon trendik – ilyen sportmelltartót viselj, ha sportolás közben is stílusos szeretnél lenni!

Itt a bizonyíték: sportolás közben is lehet divatos melltartónk

Ha rendszeresen sportolsz és B-kosárnál nagyobb keblekkel rendelkezel, valószínűleg te is ismered a dörgést: a sportmelltartókból sosem lehet elég, mert néhány hónap aktív edzés után kinyúlnak, elhasználódnak, elgyengül a gumijuk és egyszerűen csak azt vesszük észre, hogy már közel sem tartanak olyan stabilan és biztosan, mint mikor megvettük őket. Épp ezért fontos, hogy mindig legyen a szekrényedben egy olyan darab, ami kényelmes és a vészszükséglet esetére is fel tudod venni egy levezető futásra, kocogásra vagy egy izzasztó spinning órára.

Általánosságban elmondható, hogy azok a sportmelltartók tartanak a legjobban, melyek nem két kis spagetti pánttal és nulla alátámasztással rendelkeznek. Ha formás keblekkel lettél megáldva, igyekezz olyan melltartót választani, mert méretében (!), és fazonjában is kényelmes, hiszen annál rosszabb nincs is, mint mikor a jóleső sportolásunk közben a melltartó elkezd fel-le mozogni, lecsúszni, kikapcsolódni és még sorolhatnánk.

Tökéletes recept nincs a hozzád legjobban illő sportmelltartó kiválasztására, mert rengeteg mindenre kell figyelni: jógázáshoz például egy kisebb erősségű melltartó is megteszi, hiszen így jobban hajlik a felsőtested és precízebben tudod elvégezni a gyakorlatokat; súlyemeléshez, futáshoz és kardiós edzésekhez viszont e legerősebb tartású melltartó ajánlott, melyek minden helyzetben stabilan tartják a felsőtestedet és esélyt sem adnak rá, hogy a „dolgok” elmozduljanak a helyükről.

A két vastag (netán háton keresztezett) pánttal rendelkező sportmelltartók a legjobban, mert jobban tapadnak a bőrre, nehezebben mozdulnak el és nem csúszkálnak össze-vissza. Arra is érdemes figyelned, hogy a melltartó alján jó vastag pánt legyen: ez adja meg a mellek tartását, ez rögzíti őket a helyükhöz és minél szorosabb - annál jobb. Ne feledd: ezek a darabok nyúlós gumiból vannak, melyek kitűnően tágulnak a mozgásod során, pár hét aktív sportolás után pedig garantáltan kilazulnak. H&M Varratmentes sportmelltartó 4,495 Ft

Mindezekkel együtt mindenképpen olyan sportmelltartót vegyél, ami nem szorít, nem vág bele a bőrödbe és kényelmes. Ne érezd azt, hogy húz, szorít, összenyom és hasonlók – ha már mozgás nélkül, a próbafülkében ezt érzed, akkor sportolás közben csak rosszabb lesz. A legjobb, ha több méretből és változatból is felpróbáld néhányat és már a próbálás során elvégzel olyan gyakorlatokat, melyekhez viselnéd az adott darabot: csinálj kar-és vállkörzéseket, bokszolj a levegőbe és nyújtózz olyan nagyokat, amekkorákat csak tudsz.

Ha úgy érzed, hogy a sportmelltartó megfelel az elvárásaidnak, csak akkor vedd meg, ha nem keresgélj tovább! Ahhoz, hogy megkönnyítsük a dolgodat, most összegyűjtöttük a szezon legnépszerűbb darabjait, melyek nemcsak tartásukban és erősségükben, de stílusilag is nagyon erősek.

A galériánk megtekintéséhez kattints a lenti képre!

Stradivarius Compression Sports Bra 6,995 Ft
Kattints a további képekért!

Ma már inkább a lezser elegancia elve érvényesül a divatban, amellett, hogy egy cucc jól néz ki az is fontos, hogy komfortos legyen. Az egyik őszi trend pedig abszolút ennek a "szabálynak" hódol.

Leadfotó: Mango
Fotó: H&M

Oldalak