Árulkodó kacsók - A nyári kézápolás alapjai

Ha kíváncsi vagy egy nő valódi korára, nézd meg a kezét! – hangzik a mondás, és ezt meg is tesszük, hiszen az arc után a kéz az, ami a legtöbb fürkésző tekintettel találkozik. Fogadd meg hasznos tippjeinket, hogy ne kelljen rejtegetned a kezeidet!

Nem csak a ráncok árulkodnak

A kézfejet borító bőr nagyon vékony és nincs alatta zsír vagy számottevő izomzat, ennek következtében könnyen kiszárad, hajlamos a korai öregedésre és a napfoltosodásra. Míg a legtöbben rengeteg időt és energiát ölnek az arcápolásba, addig a kéz érzékeny bőréről sokszor megfeledkeznek. Ugye te is jártál már úgy, hogy valakit sokkal fiatalabbnak hittél, amíg rá nem pillantottál a kezére? A kézápolás időszakát tipikusan a téli hónapokra tesszük, pedig a kézfej bőre tavasszal és nyáron is komoly stresszhatásnak van kitéve! A kerti munkák, az UV-sugárzás, a nyaralás során a tengerparti homok és a sós víz nem kíméli bőrünket, ezért érdemes különösen odafigyelni, hogy megfelelően hidratáljuk. Íme pár szuper tipp, hogy a kezed ne árulja el valódi korod!

Fő a hidratálás

Hidratálj minden egyes kézmosás után, még akkor is, ha egyszerűen csak vízzel öblítetted le a kezed! Nyáron erre érdemes könnyű, gyorsan beszívódó krémeket használni.

A napvédelem fontossága

Ha szabad levegőn vagy, a kézfejed is kend be napvédő krémmel! Tarts magadnál egy kis kiszerelésű változatot, hogy ezt bármikor megtehesd, amikor szükségét érzed.

A vegyszerek ellen

Használj gumikesztyűt, amikor erős vegyszerekkel vagy a kertben dolgozol! Ezzel megakadályozhatod az ujjvégek és a körmök sérülését és megóv a maró vegyszerektől is.

Esti krémezés

Esténként, lefekvés előtt használj gazdagabb összetételű kézkrémet. Ha úgy érzed, hogy a kézfej bőre annyira kiszáradt, hogy ez önmagában már nem lenne elég, akár szövetkesztyűt is húzhatsz a krémezés után éjszakára. Ez felér egy speciális kezeléssel! Az eredmény garantált, a kezed pedig hálás lesz a gondoskodásért!

Házi wellness

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Ha nincs időd szakemberhez menni, nyugodtan vágj bele az otthoni manikűrbe! Hidd el, nem fog tovább tartani 20 percnél, a közérzeted pedig sokkal jobb lesz tőle! Áztasd a kezed meleg vízbe, amit illatosíthatsz illóolajokkal, de akár pár csepp citromlevet is tehetsz bele. 5 percig hagyd puhulni a bőrt, majd radírozd át a kezed bőrradírral, különös tekintettel a körömágy környékére, majd öblítsd le a kezed. Vágd le, majd reszeld formára a körmeid. Masszírozd át a kezed egy gazdagon tápláló krémmel, sőt ha szükséges,akkor körömágybőr-puhító és egy ferdén metszett pálcika segítségével told vissza a körömágy bőrét, a körömre tapadt részeket pedig távolítsd el. Fesd ki vagy csak egyszerűen polírozd a körmeidet.

A kézápolás nem bonyolult dolog, a szép kezek pedig óriási önbizalmat adnak! Akár egy körültekintően kiválasztott ruha, a jól ápolt kacsók elengedhetetlenek a tökéletes megjelenéshez.

Fotók: tslholistic.com, chilisto.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!