10-ből kilenc nő rosszul használja az arckrémet, így kellene

Mi sem gondolnánk, hogy olyan egyszerű, hétköznapi tevékenységnek is vannak szabályai, mint az arckrém használatnak. Amióta azonban helyesen alkalmazzuk, látjuk a változást.

Arckrém használat

A mindennapos szépségápolási rutinnak szerves része a rendszeres - nappali és éjszakai - hidratálás. Hajlamosak vagyunk azonban túlzásba vinni kedvenc arckrémünk használatát, pedig erre a projektre is igaz, hogy a jóból megárt a sok. Valószínűleg mindannyian azok közé tartozunk, akik sokkal nagyobb mennyiséget visznek fel a bőrükre a termékből, mint kellene. A következőkben szakember tanácsai alapján eláruljuk, mi lenne az ideális megoldás.

Megfelelő mennyiség

Ha hidratálásra kerül a sor, az ausztrál bőrgyógyász, Dr. Natasha Cook szerint egy mandulányi mennyiség bőven elegendő a krémből, amelyet az egész arcunkon egyenletesen el kell oszlatnunk. (Az alapozóra egyébként ugyanez vonatkozik, pár csepp elég, különben túl nehéz lesz a pórusoknak.)

A szakember felvetette, hogy kutatások alapján a nők 90 százaléka rosszul alkalmazza az arckrémet és a különféle szérumokat. A hidratálás fontos, azonban a túlzott mennyiség eltömítheti a pórusokat, amely bőrproblémákhoz vezethet - főként ha olyan termékeket használunk hosszútávon, amelyek nem csupán természetes összetevőket tartalmaznak.

Helyes mozdulatok

Az sem mindegy, hogyan kenjük fel bőrünkre az anyagot. Három lépése van a hidratálásnak:

  • mandulányi mennyiséget tegyél a tenyeredbe, majd dörzsöld össze, hogy felmelegedjen,
  • ezt követően finoman nyomogasd bele az arcodba, hogy mindenhova jusson,
  • utolsó lépésben pedig hagyd rendesen beszívódni.

Fontos, hogy a krémet már csak a tökéletesen megtisztított bőrre vigyük fel, különben beledörzsöljük a fennmaradó szennyeződéseket, amelyek eltömíthetik a pórusokat, és többet ártunk a végén, mint használunk. Ha kíváncsi vagy, mi a tökéletes szépségrutin folyamata lépésről-lépésre, korábban írtunk részletesebben a témában.

Az alábbi videóban be is mutatják a folyamatot.

Leadfotó: 123rf

Oldalak