Minta bőrápolási rutin lépésről-lépésre - ahogy a nagykönyvben meg van írva

Valljuk be, a legtöbb nő sajnos hajlamos kihagyni egy-két lépést a szépségápolási rutinjából, hogy felgyorsítsa a folyamatot. Sokan teherként és időpazarlásként tekintünk a sminklemosásra és arckezelésre, pedig nagyon fontosak, ráadásul az "énidő" szerves részei. A következőkben mutatunk egy minta rutint, amely segítségedre lesz a bőröd megfelelő karbantartásában.

Minta bőrápolási rutin

1. Sminklemosás

Azt talán már nem kell hangsúlyoznunk, mennyire egészségtelen sminkben lefeküdni aludni. A szépségáolási rutin első lépése, hogy eltávolítjuk az összes festéket és a nap során összegyűlt szennyeződéseket egy micellás kendővel vagy folyadékkal (vattával), természetesen óvatos mozdulatokkal.

2. Arctisztító olaj vagy gél (plusz készülék, amennyiben használsz)

Második lépésben jöhet az arctisztító terméked (és készüléked - ha van). Megintcsak finom mozdulatokkal távolítsuk el a sminklemosás után maradt szennyeződéseket. Érdemes a bőrtípusunknak megfelelő olajat vagy gélt használni, olajos bőrre például előnyösebb lehet egy szemcsés változat, míg érzékenyebb, száraz vagy normál bőrre egy hidratáló darab, mely gyengéd az archoz.

Még mindig ennél a lépésnél jegyezzük meg, hogy az arctisztítót ne kézzel és vízzel öblítsük le simán, hanem vegyünk egy gyengéd, nagyon puha törölközőt, forró vízbe mártsuk bele, és ezzel töröljük át az arcunkat - meglepődsz majd, hogy ennyi tisztítás után még mindig mennyi szennyeződés lehet az arcodon.

3. Tonizálás

Sajnos ezt a lépést sokan kihagyják, pedig a tonik helyreállítja a bőr pH-ját, és előkészíti további hidratálásra. Így az arckrémed is mélyebben beszívódik, és sokkal jobban kifejti jótékony hatását.

4. Hidratálás

A befejező lépések egyikeként jöhet a hidratálás - ez lehet egyszerű éjszakai krém, szérum vagy arcolaj is. Mindig csak egy borsónyit tegyél a kezedre, majd oszlasd el a mennyiséget az arcod különböző részein. Arra figyelj, hogy mindig fölfelé irányuló mozdulatokkal masszírozd a bőrödbe, így megelőzheted a korai ráncok kialakulását.

Még itt alkalmazhatsz szemránckrémet, amennyiben szükséges.

5. Ajkak

A hidratálásból az ajkakat sem szabad kihagyni - éjjelre is nyugodtan vigyél fel balzsamot, hiszen a klíma és a fűtés ugyanúgy kiszáríthatja őket.

Ez a rutin estére vonatkozik, de a reggeli hasonló. Persze ebben az esetben a sminklemosás kimarad, de az előkészítés ugyanaz lehet, mint az éjszakai esetében.

Leadfotó: Pexels

Oldalak