Gondoltad volna? Ez az arcod legdominánsabb része

Sokan azt hiszik, a szemek a leghangsúlyosabbak az arcon, de kiderült, hogy van egy fontosabb dolog, amely a szépségnél dominál.

Az arcunk legfontosabb eleme

A nők általában saját adottságaiknak megfelelően pontosan tudják, mit kell kihangsúlyozniuk az arcukon, legyen az a szem kiemelése vagy az ajkak érzékibbé varázsolása. Alapvetően azt gondolnánk, hogy a tekintet az, ami leginkább vonzza a férfiakat, ezért igyekszünk főként erre irányítani a figyelmet. Van azonban egy fontosabb dolog, ami tulajdonképpen megadja a karaktert a megjelenésünknek, ez pedig a szemöldök.

Kifejezőbb, mint hinnénk

Nem véletlen, hogy manapság a szépségtrendekből nem hiányozhat a szemöldök divat, ami mostanra már egy külön fogalommá vált. Arcunk ezen eleme nem csupán karaktert ad megjelenésünknek, de érzelmeinket is ki tudja fejezni, jobban, mint gondolnánk. A jó hír pedig, hogy ha nem is vagyunk e tekintetben annyira áldottak, mint Lily Collins, akkor sem kell elkeserednünk, hiszen ma már számos módja van a sűrítésnek, dúsításnak, sőt, tetoválásra is adhatjuk a fejünket.

Tudományos alapon bizonyított tény

Egy korábban a kanadai Lethbridge Egyetemen végzett kutatás bizonyította, hogy mennyire hangsúlyos a szemöldök, ami mellett az arc többi része másodhegedűs lehet. Az intézményes kísérlet során a résztvevőknek huszonöt híresség fényképét mutatták meg, első körben szemöldök, majd szem nélkül. A végeredmény kimutatta, hogy az alanyok a celebek több mint felét be tudták azonosítani a szemöldök alapján, de csak 46 százalék volt képes felismerni őket anélkül.

Mi a lényeges következtetés? A szemöldök sokkal hangsúlyosabb, mint a szem, vagy az arcunk többi része.

Leadfotó: 123rf

Oldalak