Fashion&Beauty

Sokan nem a bőrüknek megfelelő kozmetikumot használják - Így döntheted el, neked milyen a bőrtípusod

Mi emberek különbözünk egymástól. Mindannyian egyediek vagyunk, így a bőrünk is máshogy néz ki, és viselkedik az őt érő külső és belső hatásokra. A bőr jellegzetes tulajdonságai alapján meghatározható annak típusa, így az is, hogy milyen vitaminokra, nyomelemekre és kozmetikumokra van szüksége, hogy megjelenése természetes és szép legyen. Szakértőnk, Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista elmondja, mik az alapvető bőrtípusok, és hogyan állapíthatjuk meg, nekünk milyen van.

Több bőrtípus van, mint azt kezdetben gondolták

A 90-es évek elején a legendás Helena Rubinstein, aki egy kozmetikai birodalmat hozott létre és nők generációira volt hatással, négy bőrtípust határozott meg: száraz, zsíros, kombinált és érzékeny. Mára azonban a kozmetikai termékek piaca, ezzel együtt pedig a kínált termékek száma hatalmasra nőtt, megnehezítve a fogyasztók választását a számukra legmegfelelőbb kozmetikumok tekintetében. Egyre inkább fontossá vált egy olyan objektív standardizált rendszer kidolgozása, amellyel valóban az egyedi bőrtípusoknak megfelelő szépségápolási termékeket lehet kiválasztani.

Leslie Baumann amerikai bőrgyógyász a mai modern orvosi ismeretek alapján kiegészítve a korábbi négy bőrtípust, a következő alaptípusokat határozta meg: száraz vagy zsíros, érzékeny vagy ellenálló, pigmentált vagy nem pigmentált, ráncos vagy nem ráncos (feszes). A bőr sokkal változatosabb tulajdonságokkal rendelkezik, mint ezt korábban gondolták, ezért a négy korábbi bőrtípus már nem elég pontosan írja le annak jellemző tulajdonságait. A négy alaptípus különböző kombinációban fordulhat elő, így valójában 16 lehetséges bőrtípus határozható meg. Ennek megfelelően valakinek a bőre lehet száraz, érzékeny, pigmentált és ráncos. A pontos bőrtípust egy 64 kérdésből álló kérdőívvel lehet meghatározni, lehetőséget adva ezzel a megfelelő kozmetikum kiválasztásához.

Lapozz, és nézd meg, milyen alaptípusba tartozik a te bőröd!

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Noha Vándor Éva lassan már a hetedik X-hez közelít, ez egyáltalán nem látszik rajta: a Jászai Mari-díjas színésznőnek semmi oka panaszra, hiszen napjainkban is fantasztikus formában van.
Sztárok
A hosszas kaland végén Timi nyerte el Árpa Attila szívét, aki jelenleg úgy gondolja, az idő fogja elmondani, hogy működőképes-e a kapcsolatuk.