A világ 10 legstílusosabb napszemüvege a Vogue szerint

A Vogue szakértői minden szezonban összegyűjtik a legjobb darabokat, így láthattuk már a 10 legjobb kabátot, cipőt és táskát, most pedig a napszemüvegek következnek.

Az utolsók

A tizedik helyett az azúrkék Burberry napszemüveg kapta, melynek különlegessége, hogy szárai is összehajthatóak a könnyebb tárolás érdekében. A 176 fontba, azaz megközelítőleg 58.000 forintba kerülő darab szerintünk előkelőbb helyen is végezhetett volna, ám az árát sokalljuk. Kilencedik helyezett lett a Dolce & Gabbana virágos giccse, melynek porcelánrózsácskái szerintünk erőteljes túlzásnak bizonyulnak, a 438 fontot, azaz a 143.000 forintos árcímkét pedig nem is tudjuk értelmezni.

Érdekes darabok

Az Emporio Armani darabja sem illik szerintünk a listára, hisz retró formavilágát és csúnya, barna lencséjét még meg is bocsátanánk, de a fautánzat műanyag keret már súrolja nálunk a jó ízlés határát. A nyolcadik helyezett 125 fontba, durván 40.000 forintba kerül. A Sheriff&Cherry színes, üvegszerű kerettel rendelkező darabja izgalmas, sportos és bohém, nyári fesztiválozáshoz tuti befutó. A hetedik helyezett ára is barátságosabb a többi szemüveghez képest, hisz a 96 font, azaz a 30.000 forint egész barátságos egy dizájner darabhoz képest.

Modern merészség

Egyszerű, mégis izgalmas darab az apró, szinte észrevehetetlen leopárdmintákkal díszített Ray Ban clubmaster napszemüveg, mely az utóbbi években kissé háttérbe is szorult, mint ahogyan azt a hatodik helyezés is mutatja. Ára 202 font, 66.000 forint. A Giorgio Armani gyémántokkal kirakott darabja még szimpatikus is lenne, ha nem lenne az oldalsó szemvédő, mely egyrészt a pilóták szemüvegét, másrészt a steampunk irányzatot eleveníti fel bennünk. Ára 750 font, azaz 245.000 forint.

Furcsa minták

Sem a negyedik, sem pedig a harmadik helyzetet nem tudjuk megérteni, hisz szerintünk a furcsa foltokból álló márvány- vagy talán leopárdminta nem túl esztétikus, sem pedig a furcsa kis virágok. Bár a Persol szemüvegeinek minősége kimagasló, 255 fontért, azaz 84.000 forintért már szebb dizájnt várnánk. A Prada legószerű virágjaira egyszerűen nincs mentség, főleg nem 403 fontért, ami megközelítőleg 132.000 forint.

Az első helyezettek

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Kicsit talán túldíszített, de az előző helyezettekhez képest egészen kifinomult a második helyezett, a mindössze 16 fontba, azaz 5000 forintba kerülő River Island napszemüveg. Ennyit talán mi is áldoznánk az idei szezon egyik legkedveltebb darabjára. Az első nem meglepő módon a már ikonikussá váló Ray Ban szemüveg lett, melynek aviator modellje beírta magát a divattörténelembe. Ára 202 font, azaz 66.000 forint.

Fotók: vogue.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!