A téli szépségápolás 10 szabálya

Ahogy a nyárnak, úgy a télnek is megvannak a maga bőrápolási szabályi, hiszen más anyagokra és törődésre van szüksége a bőrnek a szélsőséges időjárás és hőmérséklet miatt. Érdemes az íratlan szabályokat megfogadni, hogy a hideg hónapokat is maximális komfortérzetben tölthessük el. Kádár Júlia, egészségügyi szakkozmetikus elárulja, mire figyeljünk!

Kerüljük a hosszú, forró zuhanyzást!

Az ablakból nézve a havas tájat úgy érezhetjük, hogy legjobban egy forró és hosszas fürdő segíthet csak a hideg elviselésében. A léleknek kétség kívül nagyon jót tesz és ellazítja az egész testet, viszont a bőrnek koránt sem a legjobb megoldás, mivel kioldja a természetes védőréteget, így növelve a bőrszárasság esélyét. Zuhanyzáshoz vagy fürdéshez használjunk fürdőolajat, szappanmentes tisztítószert vagy krémes tisztítószert, mert a bőr irritálttá, pirossá és nagyon viszketőssé válhat.

Kerüljük a magas alkoholtartalmú tonikokat!

Ebben az időszakban nincs szüksége a bőrnek arra, hogy tovább szárítsuk a kelleténél, mert pont az ellenkező hatás érhető el. A túlzotton alkoholos, szárító tonikok használatával bőrünk egyre több faggyút termel, hogy megőrizze természetes lipoid köpenyét, így akár még pattanásosabbak is lehetünk. Töröljük át arcunkat inkább rózsavizzel, zöldteával.

Válasszunk zsírosabb krémet!

Télen kevesebb faggyút termel a bőrünk, ezért érdemesebb a szokottnál zsírosabb krémet választani ebben az időszakban, hogy a bőr megkapja a támogatást a védekezésben. Válasszunk olyan krémet, mely könnyen felszívódó növényi olajokat tartalmaz.

Fotók: tumblr.com, favim.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!