A gumicsizma: szexi vagy idejétmúlt?

Nehéz dolga van az ember lányának, ha egyszerre szeretne csinosan és az időjáráshoz alkalmazkodva felöltözni. Erre a problémára megoldást jelenthet a gumicsizma.

Ideális viselet őszre
Igaz a vénasszonyok nyara sokáig kitartott, azonban megérkezett az igazi ősz esővel és alacsony hőmérséklettel. Legtöbben nem tudjuk ilyenkor, hogy milyen cipőt húzzunk lábunkra, amely megvéd a zord időjárástól, nem ázik be, nem fázik benne a lábunk, s nem túl csúnya ahhoz, hogy az utcára merészkedjünk benne.

Erre a helyzetre választhatnánk bármikor a gumicsizmát, ám sokan nem tudják eldönteni, hogy a gumicsizma egy régi kor letűnőben lévő divatja, vagy újra hódító, nőies lábbeli.

Pár évtizeddel ezelőtt a gumicsizma viselete egyet jelentett a sáros kerti munkákkal és a szüreti szőlő taposásával. Aztán egyre kevesebbszer találkozhattunk vele, leginkább csak kisgyerekek lábán, azzal a céllal, hogy nyugodtan beleléphessenek a pocsolyákba, s a nedves homoktól se legyen vizes a lábuk. Majd gyermekeknek szánt, egyre aranyosabb mintákat terveztek ezekre a lábbelikre, ezért is gondolhattuk azt, hogy a gumicsizma kislányos.

Még a királynő is előszeretettel viseli
Kiderült, hogy maga Erzsébet királynő is előszeretettel visel gumicsizmát, habár csak kertészkedni és vadászni jár ebben a viseletben. Azonban ez mit sem számít, a lábbeli propagandája ezzel visszavonhatatlanul megindul, több színben, s rengetegféle mintával díszítik. Valószínűleg ebből a megfontolásból Chanelnél is elkezdték tervezni az egyrel nőiesebb, legkevésbé sem az átlagos zöld színű esőűző cipő hasonmásait.
 

Ma már számtalan félét találhatunk az üzletek polcain: lapostalpút, magas sarkút, szőröset és csatosat, mintásat és egyszínűt. Az biztos, hogy soha nem fogjuk benne úgy érezni magunkat, mint egy elegáns tűsarkúban, vagy egy igazi bőr magasszárú csizmában, de minden egyes lábbelit megszépít az a tudat, hogy lábunkat melegen és szárazon tartja.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!