Fashion&Beauty

A francia elegancia - Street style

Ha a divatot és a várost egy mondatban említjük, kikerülhetetlen, hogy ne említsük meg a francia fővárost, Párizst. A francia nőket pontosan az eleganciával fűszerezett bájuk teszi olyan elragadóvá.

A franciák mindig is híresen jó stílusérzékkel rendelkeztek, s mindig megtalálták az összhangot az új, extrémebb dolgok és a régi, eleganciát sugárzó darabok között. Az öltözködésük egyszerre letisztult, bájos, elegáns, extrém és vadítóan szexi.

Letisztult összhatás
A francia nők nem szeretik a túl sok szín felhalmozását, New York-i társaikkal ellentétben. Sokkal jobban kedvelik a natúr, egyszerű színek használatát a ruhatárukban. Az összeállításoknál főként egy adott színt helyeznek előtérbe, amit többnyire natúr színekkel párosítanak. Pont ennek köszönhetően keltenek olyan letisztult, s előkelő hatást.

Minták bűvöletében
Természetesen ők sem zárkóznak el a kicsit merészebb, vadabb megoldásoktól, de ezeknél a daraboknál is figyelnek a francia alapszabályra: a letisztultságra. Ezeknél az összeállításoknál csak egy ruhadarab lehet mintás, az összes többinek a klasszikus vonalat kell képviselnie.

Monokróm
A franciák imádják a monokróm divat által felkínált lehetőségeket, hiszen egyszerre letisztultak, mégis extrémek. Főként a bohém stílusú darabokat részesítik előnybe, legyen szó nadrágról vagy éppen egy 80-as éveket idéző zakóról.

Leheletnyi smink, rendezett haj
Nem csak a ruhák terén, de ha a sminkről, illetve a frizuráról van szó, a francia nők továbbra is a letisztultságra esküsznek. Hétköznapokon kevés, akkor is többnyire natúr sminket tesznek magukra, ami megtartja a természetes mivoltukat, mégis egész nap frissnek tűnnek. A frizurát illetően a laza hullámok, illetve a fonatok számítanak igazán jellegzetesnek.

A párizsi férfi
A divat egyik fővárosában természetesen a férfiakat sem hagyják hidegen a legújabb trendek. Igaz, a francia férfiak többsége elsőre talán túlságosan femininek tűnik a túl erős színek és a nőies forma ötvözete miatt, de aggodalomra nincs ok. Többnyire ők is követik a letisztult vonalakat és maradnak az ing-zakó-farmer kombinációjánál. De akkor mitől olyan különlegesek? Szerintünk csak a sármjuk teszi…

Fotók: Pinterest

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Fashion&Beauty
Lifestyle
A cukkini egy igazi szuperzöldség, hiszen egyrészt igencsak sokoldalú, másrészt remek hatással van az egészségre. Ráadásul gyorsan is nő, viszont ha szeretnéd, hogy egész nyáron legyen termésed, nem...
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.