Fashion&Beauty

A FENDI egy extravagáns brit csavarral indította a milánói divathetet

Tegnap hivatalosan is megkezdődött a milánói divathét, ahol a FENDI 2024-es őszi/téli kollekciójában a "londoni nemtörődömség" találkozott a "római szabadságjogokkal".

Asszimetrikus szabásvonalak különböző művészeti stílusokkal

A márka tervezője és kreatív igazgatója, Kim Jones számára az inspirációt a divatház 1984-es archívumából származó vázlatok adták, amely London eltérő szubkultúráira emlékeztette. „Ebben az időben volt a Blitz Kids, a New Romantics, a munkaruházat, az arisztokratikus stílus, valamint megjelentek a japán tervezők is” – emlékszik vissza. „Ez volt az a pont, amikor a brit szubkultúrák és stílusok globálissá váltak. Az új romantika korszakának néhány nagy neve a 2024-es őszi/téli kollekcióban is megjelenik – a rózsaszín flitteres pöttyök például a híres előadóművészre és tervezőre, Leigh Boweryre utaltak, aki előszeretettel használta ezeket a jellegzetes mintákat.

A "londoni nemtörődömség" és a "római szabadság" találkozása

Az új kollekció az 1980-as éveknél távolabbra is mutat. Míg a múlt szezonban Jones-t a klasszikus római szobrok inspirálták, addig ennél a kollekciónál a "Szeplőtelen Fogantatás" szobor képe jelent meg pulóvereken, ruhákon és a szoknyákon. Ez a kollekció a „könnyű öltözködésről szól, ahol a "londoni nemtörődömség" találkozik a "római szabadsággal” - mondta a tervező. A szabadságot talán legjobban a bőr lovaglócsizma testesítette meg, amelyben a modellek a kifutóra léptek. A márka a kiegészítőkön keresztül egy kis humort is csempészett a kollekcióba, az ikonikus bőr bagett-táskákon lévő nyalókatartók révén – amelyek Silvia Venturini Fendi keze munkáját dicsérik.

Kattints a galériára és tekintsd meg a FENDI 2024-es őszi/téli kollekciójának leglátványosabb darabjait.

A FENDI 2024-es őszi/téli kollekcióját az asszimetrikus szabásvonalak jellemzik.
Kattints a további képekért!

Lead kép: Getty Images, forrás: Vogue, Grazia

Ahogyan azt már megszokhattuk, az amerikai divattervező, Thom Browne mindig meglehetősen drámai és meghökkentő divatbemutatókkal kápráztatja el a közönséget. Ez most sem volt másképp, a tervező új kollekciójával a híres költő, Edgar Allan Poe előtt tisztelgett.

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.